Συνάντηση Αυλωνίτη με τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας

Συνάντηση Αυλωνίτη με τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας

Κραυγή αγωνίας εκπέμπουν οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

06
Σεπτεμβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Βουλευτή). Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Κέρκυρας (ΣΕΠΕ) συναντήθηκε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης.
 
Σχετικά με τα μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση για το άνοιγμα το σχολείων ο βουλευτής σημειώνει «Δυστυχώς, η κυβέρνηση συνεχίζει να αναλώνεται σε επικοινωνιακές και αντιφατικές δηλώσεις σχετικά με τα δήθεν ασφαλή μέτρα που θα εφαρμόσει κατά το άνοιγμα των σχολείων, κωφεύοντας στις προτάσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και στις δίκαιες αγωνίες των εκπαιδευτικών.
 
Η έλλειψη εκπαιδευτικών, η κυβερνητική ατολμία να χρησιμοποιηθούν αίθουσες και σχολικές δομές που βρίσκονται σε αχρησία, δημιουργούν μια «μετέωρη» κατάσταση που μπορεί με τους λάθος χειρισμούς να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
 
Σε δημοτικά και νηπιαγωγεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας υπάρχουν 8 κενές θέσεις σε γενικά σχολεία Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης και 17 κενές θέσεις σε ειδικά τμήματα, όπως Ειδικής Αγωγή κτλ.
 
120 νήπια και προνήπια «περισσεύουν» στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας που πρέπει να πάνε σε  σχολεία προσχολικής αγωγής και είναι πρακτικά αδύνατο να βρεθούν αίθουσες έως τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.
 
Είναι αναγκαία  η άμεση μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές, η πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών, η  πρόσληψη επαρκούς προσωπικού καθαριότητας για την απολύμανση των σχολικών κτιρίων, η αύξηση των τεστ covid 19 σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, η εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν οι σχολικές αίθουσες κ.ο.κ.. και γενικώς η επαναξιολόγηση των λαμβανόμενων κυβερνητικών μέτρων, με μοναδικό γνώμονα την υγειονομική θωράκιση των σχολικών δομών» καταλήγει η ανακοίνωση του βουλευτή.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ