Συνάντηση Αυλωνίτη με ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Συνάντηση Αυλωνίτη με ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Τον προβληματισμό του για την υγειονομική θωράκιση των σχολείων εξέφρασε ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης στο δ.σ. της ΕΛΜΕ

Αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Βουλευτή Κέρκυρας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του δ.σ. της ΕΛΜΕ ήταν τα προβλήματα και τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς

04
Σεπτεμβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ).  Με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Κέρκυρας συναντήθηκε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Αυλωνίτης με βασικό αντικείμενο συζήτησης τις δυσχέρειες και τα προβλήματα που ανακύπτουν από το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων και την εφαρμογή δέσμης υγειονομικών μέτρων πρόληψης των μαθητών από τον κορωνοϊό.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, Αχιλλέας Καπετάνιος, η γραμματέας, Μαρίνα Ράπτη και τα μέλη κ.κ. Μιλτιάδης Μελισσάς και Γεράσιμος Γιαννούλης.

Η ανάγκη για τη λήψη όλων εκείνων των απαραίτητων μέτρων και των κατάλληλων πρωτοκόλλων, ώστε το άνοιγμα των σχολείων να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια μονοπώλησε το πνεύμα της συζήτησης, ενώ ταυτόχρονα κατέστη σαφές ότι, το όλο προηγούμενο διάστημα έγινε μια κυβερνητική προσπάθεια για τη δημιουργία μιας επίπλαστης εικόνας κανονικότητας σε σχέση με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Επιπρόσθετα, καταγράφηκε η σημασία θωράκισης των σχολικών δομών με την προμήθεια του αναγκαίου υγειονομικού υλικού (λ.χ. επαγγελματικές ποδιές, προστατευτικά προσώπου, γάντια κ.α.) αλλά και κατόπιν της επαναξιολόγησης των λαμβανόμενων μέτρων, όπως η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (τουλάχιστον 12-15 μαθητές ανά αίθουσα), η ανάγκη πρόσληψης επαρκούς προσωπικού καθαριότητας για την απολύμανση των σχολικών κτιρίων, όπως και η επισκευή και εξασφάλιση κατάλληλων χώρων μαθήματος, η αξιοποίηση κενών αιθουσών, η εφαρμογή του περιορισμένου ωραρίου κ.ο.κ..

Τον έντονο προβληματισμό του κ. Αυλωνίτη προκάλεσε η διαπίστωση του εξαιρετικά περιορισμένου προσωπικού καθαριότητας σε απόλυτους αριθμούς και εργατοώρες για το νησί προκειμένου να καλυφθούν οι υπάρχουσες σχολικές ανάγκες, ακόμα και εάν συνυπολογιστούν οι προσωρινές προσλήψεις που έχουν προκηρυχθεί, ενώ κοινό τόπο αντίληψης αποτέλεσε η δυναμική διεκδίκηση της υγειονομικής θωράκισης των σχολικών δομών για την ασφαλή παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επεσήμανε πως η κατάσταση εγκυμονεί άμεσους κινδύνους και δήλωσε την επιθυμία άμεσης επαφής με όλους τους θεσμικούς φορείς, έτσι ώστε μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους να αναδειχθεί το ζήτημα των υγειονομικών ελλείψεων και του οργανωτικού πλάνου στα σχολεία με σκοπό την ασφάλεια και την υγιεινή χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών.