Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: «Ν΄ αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων των Παξών»

Αυλωνίτης Αλέξανδρος
02 Σεπτεμβρίου 2020 / 15:18

Επίσκεψη στους Παξούς πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τονίζοντας ότι πρέπει να διαφυλαχθεί ο φυσικός πλούτος του νησιού - Συνάντηση με το Δήμαρχο, Σπύρο Βλαχόπουλο, είδε την κατάσταση στον Πυροσβεστικό Σταθμό και στο χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων

ΑΘΗΝΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ).  Στο πλαίσιο των συναντήσεων και των επαφών του με θεσμικούς φορείς και πολίτες, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξανδρος Αυλωνίτης, επισκέφθηκε τους Παξούς.

Αρχικά ο Βουλευτής επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο των Παξών, όπου συνομίλησε με τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας. Ενημερώθηκε για την κατάσταση των πυρκαγιών στους Παξούς και ειδικά για την πρόσφατη πυρκαγιά στον χώρο εναπόθεσης. Απορριμμάτων, ενώ συζήτησε για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό πυρόσβεσης αλλά και σε επίπεδο οχημάτων. Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε στο κ. Αυλωνίτη η έλλειψη αντιασφυξιογόνων μασκών και προστατευτικών για τον κορωνοϊό μέσων, ενώ την έντονή του ανησυχία προκάλεσε το γεγονός πως κάθε χρόνο εκδηλώνεται πυρκαγιά στο χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων των Παξών.



Εν συνέχεια, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συναντήθηκε με το Δήμαρχο Παξών, Σπύρο Βλαχόπουλο, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους κατοίκους του νησιού, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, ο βιολογικός καθαρισμός, η ύδρευση των οικισμών, το οδικό δίκτυο, οι αθλητικές υποδομές καθώς και σχετικά με άλλα καίρια έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επιπλέον, ο Βουλευτής επισκέφθηκε το χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων των Παξών, όπου εξέφρασε ιδιαίτερες επιφυλάξεις σχετικά με τη νομική και πραγματική κατάσταση του χώρου, καθώς η άναρχη και χωρίς περιβαλλοντικούς όρους ασφαλείας εναπόθεση των απορριμμάτων, αλλά και η επί μακρόν τοποθέτησή τους στο χώρο εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους πυρκαγιών, καθώς και μολύνσεων της ευρύτερης περιοχής, ενώ  εμφιλοχωρεί πραγματικός κίνδυνος ο χώρος αυτός να εξελιχθεί σε μια υγειονομική βόμβα, αν δεν είναι ήδη. Η εικόνα της χωματερής στο πανέμορφο νησί των Παξών είναι εγκληματικά απαράδεκτη και υγειονομικά επικίνδυνη.

Τέλος ο Αλέξανδροις Αυλωνίτης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους των Παξών σχετικά με τα ιδιαίτερα προβλήματα του νησιού, για την υγειονομική κατάσταση του νησιού αλλά και για την εξέλιξη της τουριστικής οικονομίας, δεδομένης της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων κορονοϊού. Κατά τη διαμονή του ο βουλευτής και επισκεπτόμενος το πανέμορφο Λογγό διαπίστωσε τις καταστρεπτικές οικοδομικές παρεμβάσεις και τον κυριολεκτικά βιασμό του πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντος από οικοδομικές εργασίες. Για αυτό το λόγο θα ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενεργήσουν άμεσα για την αποκατάσταση των περιβαλλοντικών ζημιών.

Ο Βουλευτής δήλωσε επίσης πως «Οι Παξοί είναι ένας πανέμορφος προορισμός με φυσική ομορφιά, ένα πραγματικό διαμάντι για το Ιόνιο, και κύριο μέλημα μας θα πρέπει να είναι η διαφύλαξη του φυσικού κάλλους του νησιού και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του. Για αυτό θα πράξει ο,τι είναι δυνατόν για να διατηρηθεί η τεράστια αυτή πολλαπλή υπεραξία του».