Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Αντί για εργάτες και μηχανήματα, πρόβατα και ρωγμές στα σπίτια μας!»

Εργατικές Κατοικίες
02 Σεπτεμβρίου 2020 / 10:40

«Κραυγή αγωνίας», για μια ακόμα φορά, από τον Σύλλογο Δικαιούχων Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓ. ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ).  Ανακοίνωση, στην οποία περιγράφεται η εικόνα εγκατάλειψης του έργου των Εργατικών Κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη, εξέδωσε ο Σύλλογος των Δικαιούχων εκφράζοντας για μια ακόμα φορά την αγωνία του για το πότε θα μπουν στα σπίτια τους τόσες οικογένειες που βρίσκονται εν αναμονή επί έντεκα χρόνια.

Ο Σύλλογος έδωσε μάλιστα, στη δημοσιότητα και φωτογραφικό υλικό, στο οποίο απεικονίζονται πρόβατα να βοσκούν εντός του εργοταξίου, όπου θα έπρεπε να εκτελούνται εργασίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Δικαιούχων Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη.

Η ανακοίνωση:

«Παρά τη συμπάθεια και τις υποσχέσεις της Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο, 176 εργατικές οικογένειες, συνεχίζουν 11 χρόνια τώρα να εμπαίζονται από όλους τους αρμόδιους. Βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν μεγάλη ευθύνη για τις καθυστερήσεις κωφεύουν στις εκκλήσεις μας.

Η ομόφωνη απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο έλεγε: «να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος τώρα το καλοκαίρι, που είναι ιδανικό για τέτοιες εργασίες, να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου, ώστε να λυθεί το αποχετευτικό».

Όχι μόνο δεν γίνονται έργα, αλλά μόλις φύγουν οι κάμερες, μένουν κάνα-δυο εργάτες και οι εργασίες πηγαίνουν σημειωτόν. Είναι δε τέτοια η εγκατάλειψη, που τα σπίτια από την πολύχρονη κλεισούρα, έχουν γεμίσει υγρασία, ενώ 176 οικογένειες έχουμε άμεση ανάγκη να τα κατοικήσουμε.



Εργάτες και μηχανήματα δεν βλέπουμε, είδαμε όμως  πρόβατα να βόσκουν και ρωγμές ν’ ανοίγουν στα σπίτια μας, στην πρόσφατη επίσκεψή μας, όπως  φαίνεται στις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε ακούσει από όλους τους αρμόδιους πάμπολλες υποσχέσεις που όμως έχουν παραμείνει απλά υποσχέσεις. Ενώ οι ευθύνες για μη ολοκλήρωση του έργου γίνονται μπαλάκι μεταξύ Περιφέρειας Ι.Ν., Δήμου, ΔΕΥΑΚ και ΟΑΕΔ.



Αν και έχει πραγματοποιηθεί η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο  και η υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης, που δεσμεύει ΟΑΕΔ, Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, ΔΕΥΑΚ και εργολήπτρια εταιρεία για την παράδοση του έργου στους δικαιούχους εντός 6 μηνών, ωστόσο δεν έχουμε δει να ξεκινούν τα έργα που θα έπρεπε.

Αντίθετα τις εργατικές κατοικίες τις χρησιμοποιούν ως σκηνικό για φωτογράφιση οι πολιτευτές των κυβερνητικών κομμάτων προεκλογικά για να τις αφήσουν στο έλεος της κλεισούρας και της εγκατάλειψης αμέσως μετά.  Τους πήραμε χαμπάρι, δεν θέλουμε άλλα λόγια, ούτε εγκαίνια να καμαρώνουν βουλευτές και τοπικοί άρχοντες, να μπουν πέντε-δέκα οικογένειες στα σπίτια κι οι υπόλοιποι να μείνουμε στο δρόμο.

Αντιμετωπίζουμε δραματική κατάσταση οι εποχιακοί εργαζόμενοι, που άλλοι είναι σε αναστολή με πενιχρό εισόδημα κι άλλοι εντελώς ακάλυπτοι και απειλούνται με εξώσεις γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τα νοίκια τους.



Απαιτούμε:

- Να προχωρήσει η υλοποίηση των δεξαμενών ως προσωρινή λύση του αποχετευτικού μέχρι να ολοκληρωθεί η σύνδεση με τον βιολογικό.

- Να γίνει άμεσα η σύνδεση των σπιτιών με τις δεξαμενές.

- Να  γίνουν όλες οι συνδέσεις για ηλεκτρικό, νερό, τηλέφωνο.

- Να  διαμορφωθεί  ο κοινόχρηστος  χώρος, ώστε να είναι ασφαλής.

- Να υπάρξει πολύ σύντομο χρονοδιάγραμμα ώστε παραδοθούν άμεσα, πριν τον χειμώνα,  οι κατοικίες στις 176 οικογένειες των δικαιούχων.

- Να  δοθούν όλα τα σπίτια ταυτόχρονα και όχι «τμηματικά» γιατί αυτό μπορεί να σημαίνει άλλα τόσα χρόνια αναμονή.

Οι δικαιούχοι στο δρόμο του αγώνα, απαιτούμε να μπούμε άμεσα στα σπίτια μας!

Είμαστε σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις, αν δεν εισακουστούμε!

Ήδη χάθηκε, το καλοκαίρι, τόσος πολύτιμος χρόνος!»