Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψηφίστηκε η ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη, αλλά σε... δεύτερο χρόνο

Ανάθεση
31 Αυγούστου 2020 / 16:31

Διετούς διάρκειας η ανάθεση σε ιδιώτη, θα ενεργοποιηθεί ωστόσο, από το 2021 και μόνο εφόσον δεν έχουν... προλάβει να έρθουν στην Κέρκυρα τα 15 οχήματα μέσω leasing - Η εισήγηση πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή με 5-4 ψήφους (αρνητικά ψήφισαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης)

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Κατά πλειοψηφία πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Αυγούστου, η εισήγηση για ανάθεση μέρους της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη.

Η εισήγηση της δημοτικής Αρχής πέρασε με ψήφους 5-4 (σ.σ. αρνητικά ψήφισαν όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που προέρχονται από τη μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου), με μια διαφοροποίηση ωστόσο, να έχει ιδιαίτερη σημασία.

Η ανάθεση σε ιδιώτη μέρους της αποκομιδής των απορριμμάτων θα έχει χρονική διάρκεια δύο ετών, θα ενεργοποιηθεί ωστόσο, από το 2021 και θ' αφορά τα έτη 2021 και 2022. Όχι, δηλαδή, το τρέχον έτος.

Κι αυτό διότι υπάρχει σε εξέλιξη η διαδικασία μίσθωσης 15 απορριμματοφόρων (κι ενός πλυστικού οχήματος) μέσω leasing προκειμένου να ενισχυθεί ο στόλος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων.

Παραμένει, όμως, άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία και κυρίως πότε η Υπηρεσία θα έχει στη διάθεσή της τα οχήματα αυτά. 

Αν, λοιπόν, επιβεβαιωθεί το «καλό σενάριο» και τα οχήματα πατήσουν κερκυραϊκό έδαφος πριν το 2021, τότε δεν θα ενεργοποιηθεί η απόφαση για ανάθεση μέρους της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη.