Αντιδρά η Ομοσπονδία Καταλυμάτων για τον «αποκλεισμό» της από τη σύσκεψη με Πλακιωτάκη

Αντιδρά η Ομοσπονδία Καταλυμάτων για τον «αποκλεισμό» της από τη σύσκεψη με Πλακιωτάκη

«Δεν μας πτοούν οι αποκλεισμοί, την φωνή μας δεν πρόκειται να την φιμώσουν», τονίζει ο Περικλής Κατσαρός εξαπολύοντας «πυρά» κατά της περιφερειακής Αρχής

28
Aυγούστου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ (Ο.Ε.Τ.Κ.).  Ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας αναφορικά με τη μη πρόσκλησή της στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απογευμα της Πέμπτης 27 Αυγούστου στην έδρα της Π.Ι.Ν. με την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ο.Ε.Τ.Κ., Περικλής Κατσαρός, «δεν μας πτοούν οι αποκλεισμοί, την φωνή μας δεν πρόκειται να την φιμώσουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση-δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

«Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν μας εξέπληξε ο αποκλεισμός της Ομοσπονδίας μας από την συγκεκριμένη σύσκεψη στην οποία παρευρισκόταν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, με το επιχείρημα «τι δουλειά έχετε εσείς σε μια τέτοια σύσκεψη»!!!.

Άλλωστε η σημερινή  Περιφερειακή αρχή έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι ενδεχομένως ενοχλείται από την ακηδεμόνευτη και ανεξάρτητη διεκδικητική φωνή της Ομοσπονδίας μας και όπου μπορεί επιλέγει τον αποκλεισμό μας.

Ο αποκλεισμός βεβαίως δεν είναι προσωπικός, αλλά θα πρέπει να γνωρίζει η Περιφερειακή αρχή ότι αποκλείει ουσιαστικά  4.500 μέλη - Κερκυραίους επαγγελματίες και τους στερεί το δικαίωμα, δια των εκπροσώπων τους, να εκφράσουν τις θέσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Στη άκομψο και αστείο επιχείρημα για τον αποκλεισμό  μας από την σύσκεψη  «τι δουλειά έχουμε εμείς», νομίζω ότι δεν χρειάζεται κανείς να επιχειρηματολογήσει.

«Τι δουλειά έχουμε εμείς» που ζούμε και έχουμε τις επιχειρήσεις μας και την εργασία μας σε ένα  νησί, από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, το οποίο όμως αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με την θαλάσσια διασύνδεση με την απέναντι ηπειρωτική ακτή;

Μήπως δεν είναι θέμα η αναβάθμιση της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης – Ηγουμενίτσας; Μήπως γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα η κυρία Περιφερειάρχης από εμάς που ζούμε και  εργαζόμαστε διαχρονικά στο νησί;

Μήπως η Ομοσπονδία μας και τα μέλη της δεν έχουν θέσει και διατυπώσει κατά το παρελθόν προτάσεις για την αναβάθμιση των πορθμειακών γραμμών; Φοβάμαι ότι η κύρια Περιφερειάρχης αγνοεί την πρόταση που έχει διατυπωθεί στο παρελθόν για τη δημιουργία πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας – Σαγιάδας. Πόσο εφικτό είναι ένα τέτοιο σχέδιο; Μπορεί να υποστηριχθεί από το Υπουργείο και από την Κυβέρνηση; Με ποιόν να το συζητήσουμε;

Δεν είναι θέμα προς συζήτηση, θέματα που σχετίζονται με τις προβλήτες και τους μόλους μπροστά από τις επιχειρήσεις μας; Δεν είναι θέμα που μας αφορά άμεσα μάλιστα, η λειτουργική αναβάθμιση των τουριστικών καταφυγίων και των μικρών λιμανιών, των χαρακτηρισμένων «ορφανών» λιμανιών που πλέον έχουν περάσει στον ΟΛ.ΚΕ;

Και επίσης ξεχνά η κυρία Περιφερειάρχης ότι ο κύριος Πλακιωτάκης είναι Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και εδώ υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με την νησιωτική πολιτική, από το μεταφορικό ισοδύναμο, που είναι μια κατάκτηση αλλά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, αφού δεν έχει εισπραχθεί το 2020 και κάποιοι δεν το έχουν εισπράξει ούτε για το 2019.

Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν την εναρμόνιση με τις Ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες για τις νησιωτικές πολιτικές.

Τι έχει κάνει από την πλευρά της η κυρία Περιφερειάρχης;

Δεν είναι ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής;

Σε κάθε περίπτωση η Περιφερειακή αρχή να είναι βέβαιη ότι δεν πτοούμαστε από τους αποκλεισμούς, η φωνή μας θα συνεχίσει στεντόρεια και καθαρή και βεβαίως από την πλευρά μας θα παραμείνουμε πάντα ανοιχτοί σε συνεργασίες επ΄ ωφελεία του τόπου μας και των κατοίκων του».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΆΓΑΣ