Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έναρξη Εγγραφών στις Σχολές της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας

Φιλαρμονική
27 Αυγούστου 2020 / 09:59

Οι εγγραφές στην Παλαιά θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο κτήριο της Φιλαρμονικής πρωινές και απογευματινές ώρες

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Φ.Ε.Κ.).  Παρά το πρωτοφανές κοινωνικό πλαίσιο που διαμορφώνει η πανδημία, η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας, πιστή στα 180 έτη αδιάκοπης παρουσίας της στο μουσικό γίγνεσθαι της Ελλάδας, συνεχίζει κανονικά τις καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές της, πάντοτε δωρεάν, σεβόμενη παραλλήλως κατά γράμμα και άνευ ερμηνειών τις επιταγές της επιστήμης και του νόμου.

Συνεπώς, έχει τη χαρά να ανακοινώνει για 180ή φορά την έναρξη εγγραφών στις σχολές της, στις οποίες καλεί να ενταχθούν αφενός οι αυριανοί νεαροί μουσικοί της και αφετέρου κάτοικοι του νησιού μας κάθε ηλικίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται να λειτουργήσουν:

• Τμήμα Προετοιμασίας για παιδιά Α' Δημοτικού
• Τμήματα Θεωρίας της Μουσικής
• Τμήματα Ενηλίκων
• Σχολές Πνευστών
• Σχολές Κρουστών
• Σχολές Εγχόρδων Συμφωνικής Ορχήστρας
• Σχολές Πιάνου

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 31 Αυγούστου 2020 και θα περατωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου 2020.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσέρχονται στο κτήριο τής Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας (Νικηφόρου Θεοτόκη 10) ως εξής:
Πρωί: Από Δευτέρα έως και Σάββατο, 10.00-13.30
Απόγευμα: Από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 18.00-20.00
Η προσέλευση στο κτήριο θα γίνεται με μάσκα και σε ομάδες των δύο ατόμων.

Ο τρόπος διεξαγωγής των μαθημάτων, ο οποίος αυτονοήτως δύναται να συμπεριλαμβάνει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (όπως ήδη με επιτυχία έγινε και στην προηγούμενη φάση), θα ανακοινωθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, λαμβάνοντας υπόψη αφενός την εξέλιξη της πανδημίας και αφετέρου τις υγειονομικές και λοιπές διατάξεις, όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί έως τότε.

Η μουσική στην Κέρκυρα είναι πρωτίστως ένα κοινωνικό αγαθό, το οποίο ξεκίνησε πριν από 180 έτη από το ίδρυμά μας. Το αγαθό αυτό υπηρετεί από τότε με πίστη, συνέπεια, συνέχεια και υπευθυνότητα. Αυτό θα πράξει και στην παρούσα συγκυρία με μια πολυπρόσωπη ομάδα ειδικών συνεργατών