Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την εξαίρεση Παξών και Διαποντίων από τα περιοριστικά μέτρα ζητάει η ΑΝΑΣΑ

13 Αυγούστου 2020 / 17:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ για τα Ιόνια Νησιά) Επερώτηση προς την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ και πρώην Περιφερειάρχης, Θόδωρος Γαλιτσάτος, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση για τον περιορισμό στη λειτουργία των καταστημάτων λόγω covid-19.

Η επερώτηση αναφέρεται στα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο και ζητά την άμεση εξαίρεση Παξών, Αντιπάξων και Διαποντίων Νήσων από την απόφαση περιορισμού:
«Είναι γεγονός ότι οι τελευταίες πρόσθετες απαγορεύσεις για την λειτουργία των καταστημάτων εστίασης από τις 12:00 τα μεσάνυχτα ως τις 07:00 της επομένης έρχεται ως αποτέλεσμα έλλειψης κεντρικού σχεδιασμού για την απαιτούμενη ισορροπία μεταξύ της εξασφάλισης της δημόσιας υγείας και της λειτουργίας της οικονομίας.
Στην λήψη αυτών των αποφάσεων είναι εμφανής η απουσία οποιασδήποτε παρέμβασης των τοπικών αρχών η οποία θα μπορούσε να εξειδικεύσει την εφαρμογή τους με τρόπο που να περιορίζει τις επιπτώσεις στα νησιά μας.
Σημαντική είναι η ευθύνη της περιφερειακής αρχής, η οποία περιορίζεται σε επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.
Τελευταίο παράδειγμα η ένταξη και των Παξών, των Αντιπάξων αλλά και των Διαποντίων Νήσων στην απόφαση περιορισμού λειτουργίας των καταστημάτων, περιοχές που δεν σχετίζονται με εντοπισμό κρούσματος covid-19.
Επερωτάσθε:
Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε ή να ζητήσετε για την βοήθεια στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο που θα πληγούν από τα νέα περιοριστικά μέτρα;
Τι θα πράξετε για την άμεση εξαίρεση Παξών, Αντιπάξων και Διαποντίων από την τελευταία απόφαση του περιορισμού λειτουργίας;