Βλάβη στο καραβάκι για Βίδο, με θαλάσσιο ταξί οι μετακινήσεις

Βλάβη στο καραβάκι για Βίδο, με θαλάσσιο ταξί οι μετακινήσεις

Από το Καφέ Γυαλί η αναχώρηση, κάθε ώρα τα δρομολόγια, με το ίδιο αντίτιμο

13
Aυγούστου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκτός λειτουργίας βρίσκεται εδώ και δύο μέρες το καραβάκι «Άγιος Στέφανος», που εκτελεί τα δρομολόγια προς και από το Βίδο. Έγινε παραγγελία ανταλλακτικού που ήταν απαραίτητο για να λειτουργήσει η μηχανή, ωστόσο όταν παρελήφθη διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν το κατάλληλο. Για να μην διακοπεί η επικοινωνία με το νησί, ειδικά τέτοια εποχή, ο υπεύθυνος Σπύρος Νεράντζης έχει έρθει σε συνεννόηση με επαγγελματίες που διαθέτουν θαλάσσια ταξί . 

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται κανονικά κάθε ώρα, με το ίδιο αντίτιμο (2 ευρώ) έως ότου επισκευαστεί η μηχανή του καραβιού του Δήμου, που ελπίζεται να είναι αξιόπλοο από αύριο, Παρασκευή. Αλλάζει το σημείο αναχώρησης που θα είναι στο Καφέ Γυαλί. Επίσης λόγω της μικρής χωρητικότητας των σκαφών (έως 11 επιβάτες), εάν έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις, πιθανόν οι επισκέπτες να περιμένουν για λίγα λεπτά για δεύτερο δρομολόγιο αμέσως μετά. 

Από την ημέρα που σημειώθηκε η βλάβη, τα δρομολόγια καλύφθηκαν εθελοντικά και χωρίς κόστος για τους πολίτες. Ο Σπύρος Νεράντζης σημειώνει «Η Thalassa services, η Ναυαγοσωστική σχολή που ανέλαβε την κάλυψη των παραλιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας σε πλήρη ετοιμότητα με το σκάφος περιπολίας, το Θαλάσσιο ταξί του Γιώργου Γκουδίνα, ο Μένιος Κασταμονίτης, ο Πάνος Βαρούχας, πρώτα άνθρωπος της θάλασσας και του τουρισμού και μετά Αντιδήμαρχος τουρισμού, ο Νώντας Χαλικιάς, το χαμογελαστό παλικάρι που εκτός όλων των άλλων μεταφέρει πάντα και τους τελευταίους που για διαφορους λόγους ξεμένουν στο Βίδο, ο καπετάνιος Γιάννης Μακρόπουλος και η Μαριλένα Σουέρεφ με την μεγάλη της βοήθεια στην γραμματειακή εξυπηρέτηση, όλοι έβαλαν πρόθυμα, εθελοντικά και αυτοβούλως τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να μην προκαλέσει καμία αναστάτωση και κανένα πρόβλημα στην λειτουργία του Βίδο, μια μικρή μηχανική βλάβη στο καΐκι Άγιος Στέφανος»
   

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ