Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Μετακομίζουν» στην Αθήνα Σπ. Καρύδη – Π.Σκορδίλης

Σπυριδούλα Καρύδη
11 Αυγούστου 2020 / 15:23
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι επιτυχίες της Σπυριδούλας Καρύδη και φέτος έχουν αφήσει άφωνους όχι τους απλούς φίλους του κλασικού αθλητισμού, αλλά όλο τον κόσμο.

Μετά το περσινό Χρυσό στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, φέτος, εν μέσω πανδημίας η συντριβή και των δυο Πανελληνίων ρεκόρ δείχνει τις μεγάλες δυνατότητες της Σπυριδούλας, που κάτω από τις οδηγίες του Παύλου Σκορδίλη δείχνει έτοιμη για σπουδαία πράγματα.

Όμως όλα αυτά δεν θα ήταν έτσι, όπως μας είπε το απόγευμα της Τρίτης 11/8 ο Παύλος Σκορδίλης. Ο σπουδαίος αυτός προπονητής του Κερκυραϊκού μας είπε… «ο χώρος του Βρυώνη βοήθησε τα μέγιστα στη σωστή προετοιμασία των παιδιών και συνέβαλε αποφασιστικά στο να φτάσουμε πολύ ψηλά. Η έλλειψη του θα στοιχίσει πάρα πολύ, όχι μόνο στην προετοιμασία της Σπυριδούλας αλλά και των άλλων παιδιών που είναι πίσω (Βραδή, Μουρτσινούδη κλπ). Πρέπει άμεσα να βρεθεί κάτι στην Κέρκυρα για αυτά τα παιδιά».

Μιλήσαμε για την Σπυριδούλα, για την μη συμμετοχή της στο μήκος στο Πανελλήνιο της Πάτρας και μας ενημέρωσε ότι μια ενόχληση στο γόνατο τους οδήγησε στο να μην ρισκάρουν και να μην πάρει μέρος. Για την συνέχεια και τόνισε… «για φέτος τέλος οι αγώνες, αν και μας έχουν καλέσει σε κάποιους, η Σπυριδούλα πρέπει να ξεκουραστεί. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει το Σεπτέμβρη και έχουμε συγκεκριμένους στόχους για τη νέα χρονιά. Αρχικά το Πανευρωπαϊκό κλειστού στίβου Α/Γ το Μάρτη του 2021 και το Πανευρωπαϊκό ανοικτού Κ23, αφού σε αυτήν την κατηγορία θα ανήκει η 20χρονη τότε Σπυριδούλα. Ακόμη η πρόκριση και συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, που εκτός απρόοπτου θα γίνει το 2021».

Η ερώτηση μας, πως θα γίνει η προετοιμασία το χειμώνα, αφού κλειστό για τον ΚΓΣ δεν υπάρχει;  Ο προπονητής των επιτυχιών μας αποκάλυψε ότι… «το πιθανότερο είναι να μετακομίσουμε στην Αθήνα. Θα δοθεί ένας χώρος για την αθλήτρια της Εθνική μας και εκεί θα κάνουμε την προετοιμασία μας. Θα συζητήσω και με τον σύλλογο για να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Μάλιστα εκεί θα είναι και ο Μονόπωλης ο οποίος μπήκε στη μουσική του λιμενικού και θα μπορεί να προπονηθεί μαζί μας».

Αυτός είναι ο σχεδιασμός για την 19χρονη Σπυριδούλα Καρύδη που εντυπωσίασε το 2020, αλλά όπως μας είπε ο Παύλος Σκορδίλης, σκέφτεται πάρα πολύ και τα άλλα παιδιά που είναι πίσω και είναι κρίμα να χαθούν. Η έλλειψη κλειστού προπονητηρίου θα φανεί στην πορεία, επέμενε, ενώ βοήθησε τα μέγιστα τα πέντε χρόνια  που υπήρχε ο χώρος στου Βρυώνη. Μάλιστα για μια ακόμη φορά τόνισε ότι… «η ανάγκη να γίνει επιτέλους το κλειστό του ΚΓΣ στις Αλυκές είναι πιο επιτακτική από ποτέ».

Εκτιμούμε ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ τα επόμενα χρόνια, με κίνδυνο έχουμε συνολική πτώση του στίβου της Κέρκυρας, έχουν αλλάξει οι εποχές και οι τεράστιες επιτυχίες των παιδιών πρέπει να έχουν συνέχεια. Η αλήθεια είναι πως κοστίζει αρκετά το κλειστό στις Αλυκές, αλλά λύσεις βρίσκονται και υπάρχουν, η θέληση λείπει και η στήριξη σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του τόπου.
    
 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια