Πικραμένοι οι Σέρβοι για τις ξαπλώστρες στο Βίδο - Τι απαντά ο υπεύθυνος Σπ. Νεράντζης

Πικραμένοι οι Σέρβοι για τις ξαπλώστρες στο Βίδο - Τι απαντά ο υπεύθυνος Σπ. Νεράντζης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη δυσαρέσκειά των Σέρβων προκάλεσε -σύμφωνα με δημοσιεύματα- η ενέργεια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

10
Aυγούστου / 2020

να τοποθετήσει ομπρέλες και ξαπλώστρες στην μικρή παραλία δίπλα στο λιμανάκι του Βίδου, τόπο μνήμης για τους Σέρβους, καθώς εκεί βρίσκεται το Σέρβικο Μαυσωλείο.
Τα σέρβικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το ιερό για τον λαό τους νησί, μετατράπηκε σε λουτρά, κάτι που δεν αρμόζει σε έναν τόπο μνήμης. 

Ερωτηθείς από το enimerosi.com, ο υπεύθυνος για το Βίδο δημοτικός σύμβουλος, Σπύρος Νεράντζης απάντησε ότι υπάρχει πάντα απόλυτος σεβασμός στο χώρο και άψογες σχέσεις με τη σερβική κοινότητα. «Στην μικρή αυτή παραλία δεν υπάρχει καμία τουριστική ή εμπορική δραστηριότητα από τον Δήμο ή από κανένα επιχειρηματία.

Η μικρή παραλία παραδοσιακά αποτελούσε χώρο που επισκέπτονταν και έκαναν μπάνιο οι Κερκυραίοι, κυρίως άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που κατοικούν στην πόλη και δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης σε μεγάλες αποστάσεις. Συνήθως έφερναν τις ομπρέλες και τα καρεκλάκια τους, έτσι βάλαμε αυτές τις ομπρέλες για να είναι όλα ομοιόμορφα και περιποιημένα.

Φέτος μάλιστα καθαρίσαμε και ευπρεπίσαμε όλο το νησί και το χώρο γύρω απο το Μαυσωλείο, απομακρύνοντας δύο μεγάλα σπασμένα δέντρα». 
Ο Σπύρος Νεράντζης εξέφρασε την έκπληξή του για τα δημοσιεύματα, γιατί ο ίδιος δεν είχε καμία όχληση από επίσημο φορέα ή σύλλογο.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ