Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καχριμάνης: «Ν΄ αρχίσει ξανά η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία»

Καχριμάνης Αλέξανδρος
07 Αυγούστου 2020 / 17:32

Για την αποφυγή ψευδών ειδήσεων χρειάζεται, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, να υπάρχει και πάλι ενημέρωση για τα τοπικά κρούσματα

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ).  «Ως Περιφέρεια Ηπείρου και ως Πολιτική Προστασία δεν έχουμε την ενημέρωση που θα έπρεπε για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τα τρία τελευταία κρούσματα Covid19, που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 6 Αυγούστου από τον Ε.Ο.Δ.Υ..

Όπως εξήγησε, το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι «καταγράφονται» κρούσματα με βάση τον τόπο που δηλώνεται ως μόνιμη κατοικία ή τόπος προορισμού και όχι στον τόπο που γίνονται οι έλεγχοι.

Όπως είπε ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, «θεωρώ υποχρέωση να ξαναμιλήσω ώστε να ξαναρχίσει η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, που βοήθησε να ηρεμούν τα πράγματα και να μην έχουμε διάφορες ψευδείς ειδήσεις στην περιοχή.

Διανύσαμε τις πιο δύσκολες ημέρες υπό την καθοδήγηση της Πολιτικής Προστασίας, με μεγάλο συντονισμό με τα νοσοκομεία και την Υ.ΠΕ. και είχαμε απόλυτη γνώση για όσα συμβαίνουν στην περιοχή. Αποτέλεσμα ήταν ο κόσμος να είναι ήσυχος.

Σήμερα ψάχνουμε να μάθουμε τι συμβαίνει… Αποτελεί σοβαρό θέμα να μην έχουμε γνώση.. Δείχνει μη σεβασμό στην τοπική κοινωνία που αγωνίστηκε να κρατήσει την περιοχή σε υψηλό επίπεδο»

Αναφερόμενος στην Κακαβιά, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου τόνισε ότι ήταν ένα «ευάλωτο σημείο», καθώς στη γειτονική χώρα υπάρχουν αρκετά θέματα.

«Ζητήσαμε και έτσι ήρθε από τον Ε.Ο.Δ.Υ. το μόνιμο κλιμάκιο στην περιοχή. Αλλά δυστυχώς δεν έχουμε ως Περιφέρεια Ηπείρου και ως Πολιτική Προστασία τις ενημερώσεις που θα έπρεπε. Ψάχνουμε για να μάθουμε…», επεσήμανε ο Αλέξανδρος Καχριμάνης.