Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας εις μνήμην του πιλότου Θ. Μπεσλεμέ

Θανάσης Μπεσλεμές
07 Αυγούστου 2020 / 11:09

ΑΧΑΡΑΒΗ(ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). 20 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την απώλεια του πιλότου Θανάση Μπεσλεμέ που έχασε τη ζωή του στις μεγάλες φωτιές της Κέρκυρας. Η μνήμη του πιλότου Θανάση Μπεσλεμέ ας σηματοδοτήσει την ανανέωση του στόλου των PZT.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας «Η μνήμη του πιλότου Θανάση Μπεσλεμέ ας σηματοδοτήσει την ανανέωση του στόλου των PZT.
 
Το ημερολόγιο έγραφε 7 Αυγούστου του 2000 όταν η  Κέρκυρα ξύπνησε μέσα σε έναν πύρινο εφιάλτη. Στην προσπάθεια περιορισμού της συμμετείχε όλη η πυροσβεστική δύναμη με πεζοπόρα τμήματα αλλά και δύναμη από αέρος.
 
Ο Θανάσης Μπεσλεμές από τη  Δαμάστα Λαμίας, μόλις 29  χρόνων, κυβερνήτης του PZL M-18 Dromader (υποσμηναγός στην 359 ΜΑΕΔΥ – Δεκέλεια) ήταν ανάμεσα στους χειριστές των πυροσβεστικών αεροσκαφών που κλήθηκε να συμμετάσχει στην κατάσβεση. Πιστός στο καθήκον, μ' αυτοθυσία, έδωσε μάχη με τις φλόγες αλλά αυτή αποδείχτηκε άνιση αφού το αεροσκάφος του κατέπεσε στην περιοχή Τρουμπέτα. Στις 7 Αυγούστου 2000 έμελλε να γραφτεί στο μεγάλο κατάλογο των ηρώων, αυτών  που έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη του καθήκοντος.
 
Χρέος μας να μην ξεχνάμε τους ανθρώπους που, έδωσαν τη ζωή τους θυσία στο βωμό του καθήκοντος της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συνανθρώπων μας. Ευχόμαστε να είναι οι τελευταίοι που χάνουν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
 
Στην πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης αναφέρθηκε επισταμένως στο θέμα των αεροσκαφών κατάσβεσης τονίζοντας ότι είναι πεπαλαιωμένα και καταπονημένα, χρήζουν δε ανανέωσης για να μη θρηνήσουμε  πλήρωμα από μηχανικές βλάβες.
 
Σήμερα, γονατίζουμε ευλαβικά στο μνημείο «θύμησης» πουχει στηθεί στην περιοχή ΤΡΟΥΜΠΕΤΑ δίνοντας υπόσχεση ότι θα τηρήσουμε τα ιδανικά για χάρη εκείνων που θυσιάστηκαν. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ».