Φιλοξενία Ιταλών Travel Bloggers από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Φιλοξενία Ιταλών Travel Bloggers από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πάνος Βαρούχας, εν μέσω των Ιταλών Travel Bloggers, έξω από το San Giacomo

Θα μείνουν στην Κέρκυρα από 5 έως 10 Αυγούστου, θα δουν τις ομορφιές του νησιού και θ΄ αναλάβουν την τουριστική προβολή του μέσω των social media, αλλά κι ενός διευρυμένου δικτύου διαδικτυακών εφαρμογών

07
Aυγούστου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ). Ανακοίνωση για τη φιλοξενία στην Κέρκυρα δύο Ιταλών travel bloggers, οι οποίοι θ' απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού κι εν συνεχεία θ' αναλάβουν την τουριστική του προβολή, εξέδωσε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, στο πλαίσιο του δικτύου επικοινωνίας  που έχει  αναπτύξει με την Κεντρική Διεύθυνση του ΕΟΤ και τα αντίστοιχα γραφεία του στο εξωτερικό, φιλοξενεί στην Κέρκυρα δύο Ιταλούς travel bloggers, οι  οποίοι ειδικεύονται στην προώθηση τουριστικών προορισμών μέσω των social media, με δικό τους διευρυμένο δίκτυο διαδικτυακών εφαρμογών  και χιλιάδες followers.

H συγκεκριμένη ενέργεια προβολής αποτελεί κοινή προωθητική δράση του Δήμου Κ. Κέρκυρας & του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας με στόχο την ενίσχυση της προβολής του νησιού μας στην αγορά της Ιταλίας, με σύγχρονα και διαδραστικά μέσα επικοινωνίας. 

Στο πλαίσιο αυτό, το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου σε στενή συνεργασία  με τη Διευθύντρια του ΕΟΤ Ιταλίας, Κυριακή Μπουλασίδου, ανέλαβε το σχεδιασμό του press trip και τη διοργάνωση της φιλοξενίας των κ.κ.. Αnna Pernice και Andrea Strazzeri  για το διάστημα 5 έως και  10 Αυγούστου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία της Δημάρχου, Μερόπης Υδραίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιηγήσεις, όχι μόνο στον κεντρικό Δήμο, αλλά σε όλο το νησί της Κέρκυρας, με στόχο την ενιαία παρουσίαση και τη δημιουργία αντιπροσωπευτικής εικόνας για τον  προορισμό.

Τους Ιταλούς travel bloggers υποδέχθηκε χθες στο Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Παναγιώτης Βαρούχας,, όπου και τους ενημέρωσε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κέρκυρας και τις προοπτικές ανάπτυξης της, ενώ το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων επικεντρώθηκε στην άντληση πληροφοριών για το έντονο  πολυπολιτισμικό στοιχείο που χαρακτηρίζει το νησί, την τοπική γαστρονομία και τις εναλλακτικές δραστηριότητες .

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη φιλοξενία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ένωσης Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων & Δυτικής Ελλάδας, η οποία ανέλαβε τη ξενάγηση σε σημεία υψηλού ενδιαφέροντος σε διάφορα σημεία του νησιού. Ο Δήμος μας ευχαριστεί θερμά την Αντιπρόεδρο της Ένωσης, Άννας Βασιλάκη, για τις υπηρεσίες δωρεάν ξενάγησης τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, Σπύρο Ρόκα, για την παροχή δωρεάν διαμονής στο ξενοδοχείο του, το τουριστικό γραφείο «Lord Travel» για τη διάθεση αυτοκινήτου, την Δέσποινα Μουμούρη «Halikounas Horses” για την περιήγηση με άλογα στην ομώνυμη παραλία, τον Βαγγέλη Ραράκο για τη θαλάσσια περιήγηση με βάρκα στην περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας καθώς και τα εστιατόρια: «The White house» στο Καλάμι, «Φλοίσβος» στο Κανόνι, «Πέργολα» στην περιοχή της Εβραϊκής, «Ωγνίστρα» στην Παλιά Περίθεια, «Akron Beach» στην Παλαιοκαστρίτσα, «Alonaki Bay» στο Χαλικούνα και τέλος την παραδοσιακή ταβέρνα «Νικόλας» στην παραλία «Αγνή».ΑΝΤΩΝΗΣ ΆΓΑΣ