Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιστιοπλοϊκό στους Παξούς παρέσυρε άλλο σκάφος λόγω κακοκαιρίας

Παξοί
06 Αυγούστου 2020 / 10:08
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΠΑΞΟΙ(ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ). Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων της Τετάρτης στην περιοχή του βόρειου Ιονίου, ιστιοπλοϊκό σκάφος στους Παξούς παρασύρθηκε, με αποτέλεσμα να παρασύρει και άλλο σκάφος.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η Λιμενική Αρχή Παξών ενημερώθηκε τι πρωί της Τετάρτης από τον κυβερνήτη του ιστιοφόρου ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν.Π. 9775, ότι άλλο σκάφος με όνομα ''ΚΑΤΑΛΕΓΙΑ'' Ν.Π. 12289 ξέσυρε την άγκυρά του λόγω έντονων τοπικών καιρικών φαινομένων και παρέσυρε το ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ''.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και διαπίστωσαν ότι το ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'', είχε επικαθίσει σε αβαθή κοντά στην ακτή.

Τα δύο σκάφη με οκτώ επιβαίνοντες έκαστο, οδηγήθηκαν στο λιμένα Λάκκας Παξών, όπου προσέδεσαν  με ασφάλεια και με τους επιβαίνοντές τους καλά στην υγεία τους, ενώ ο Κυβερνήτης του ''ΚΑΤΑΛΕΓΙΑ'' δήλωσε μηχανική βλάβη του σκάφους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο σκαφών μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης των βλαβών από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.