Τριανταφυλλούδης, Μπούκας, Μαρκάτης, Πουλής εγκαλούν την Υδραίου για τη στάση της απέναντι στον κορωνοϊό

Τριανταφυλλούδης, Μπούκας, Μαρκάτης, Πουλής εγκαλούν την Υδραίου για τη στάση της απέναντι στον κορωνοϊό

«Αποδοκιμάζουμε την κ. Υδραίου, που κωλυσιεργεί και ολιγωρεί να συγκαλέσει την επιτροπή για την, όσο το δυνατόν βέλτιστη αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού, πέραν των δύο μηνών».

03
Aυγούστου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκπρόσωποι και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, συναντήθηκαν την 3η Αυγούστου στο Δημοτικό θέατρο, προκειμένου να συζητήσουν και να εξετάσουν τις επιπτώσεις της λοίμωξης από κορονοϊό εκπρόσωποι και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, συναντήθηκαν την 3η Αυγούστου στο Δημοτικό θέατρο, προκειμένου να συζητήσουν και να εξετάσουν τις επιπτώσεις της λοίμωξης από κορονοϊό όσον αφορά στην

  • δημόσια υγεία και τις υφιστάμενες δομές υγείας στο Νομό,
  • τοπική οικονομία,
  • τουρισμό,
  • κοινωνική επίπτωση,
αλλά και στο προβλεπόμενο ζοφερό άμεσο μέλλον της Κερκυραϊκής οικογένειας (οικονομική ανέχεια, πιθανές απολύσεις εργαζομένων, απώλεια ατομικών δικαιωμάτων κ.ά.).

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση, οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι - όλοι από τον κλάδο της Υγείας- οι Γ. Τριανταφυλλούδης (παράταξη Τρεπεκλή), Χρυσόστομος Μπούκας (παράταξη Σαρλή), Λευτέρης Μαρκάτης (Εκκίνηση) και Σπύρος Πουλής( Κέρκυρα Αλλαγής) «Σκοπός της συνάντησης αυτής δεν είναι να αντικαταστήσουμε ή να υποκαταστήσουμε άτομα ή δημόσιους φορείς, αλλά η προσφορά βοήθειας στους συμπολίτες μας με ενημέρωση, πληροφόρηση και κατεύθυνση, ώστε από τη διαφαινόμενη εξάπλωση του κορονοϊού να έχουμε  τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Παράλληλα να ενεργοποιήσει κάθε αρμόδιο φορέα στην κατεύθυνση παροχής βοήθειας όπου χρειάζεται, ιδιαίτερα  όμως της έγκυρης πληροφόρησης των πολιτών, ώστε να γίνει γνωστό το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις σε τοπικό επίπεδο για να ανακοπεί η παραπληροφόρηση που το μόνο που προσφέρει είναι αμφισβήτηση και σύγχυση.

Θα σταθούμε απέναντι στο πρόβλημα, με απόλυτη τήρηση των γνώσεων και  κανόνων της επιστήμης, χωρίς να εξυπηρετείται κανένα ιδιοτελές συμφέρον, παρά μόνο το κοινό συμφέρον των πολιτών.
Θεωρούμε το πρόβλημα του κορονοϊού, έτσι όπως επανακάμπτει, μέγιστο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και την τοπική οικονομία.

Ως εκ τούτου, ας μετρηθεί η αναζήτησή μας αυτή και ως ενέργεια αποδοκιμασίας κατά της Δημάρχου κ. Υδραίου, που παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν υποχρεωμένη να εκτελέσει, κωλυσιεργεί και ολιγωρεί να συγκαλέσει την επιτροπή για την, όσο το δυνατόν βέλτιστη αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού, πέραν των δύο μηνών.
Αντίθετα με τον κορονοϊό που επιτίθεται εκ νέου».
 
Δημοτική πρωτοβουλία
Λευτέρης Μαρκάτης, Χρυσόστομος Μπούκας, Σπύρος Πουλής, Γιάννης Τριανταφυλλούδης

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ