Οργή και αγανάκτηση στην ΑΕΛ για την ακύρωση της συναυλίας

Οργή και αγανάκτηση στην ΑΕΛ για την ακύρωση της συναυλίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η κατάσταση με τον covid-19 είναι σοβαρή και φαίνεται καθημερινά με την αύξηση των κρουσμάτων και στην Κέρκυρα,

03
Aυγούστου / 2020

όπου τα κρούσματα είναι αρκετά ακόμη και σε άτομα νεαρής ηλικίας. Κάποιοι αποφάσισαν να μην επιτρέψουν να γίνει το Σάββατο, η προγραμματισμένη  μουσική συναυλία που διοργάνωσε η ΑΕ Λευκίμμης, η οποία προσπαθεί να ενισχυθεί οικονομικά ενόψει των υποχρεώσεών της στη Γ΄ Εθνική.
Απαγόρευση «βίαιη» κατά τη γνώμη μας, όταν, όπως λένε οι άνθρωποι της ομάδας, η αστυνομία πήγε μόλις δύο ώρες πριν ανέβουν στη σκηνή οι καλλιτέχνες και επικαλούμενη εντολή κρατικών φορέων απαγόρεψε τη διεξαγωγή της.
Η ΑΕΛ είχε κάνει προετοιμασία, είχε βάλει 800 καθίσματα στον χώρο, με τις απαιτούμενες αποστάσεις, είχε πάρει άδεια από τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας, τήρησε όλα τα πρωτόκολλα και είχε ήδη διαθέσει περίπου 1500 εισιτήρια των 10€. Πέραν των άλλων, αυτή η ακύρωση θα στοιχίσει οικονομικά στην ομάδα, αφού πρέπει να δώσει πάνω από 10.000€, για να πληρωθούν όλα τα έξοδα των καλλιτεχνών, τα μεταφορικά, ο φωτισμός κλπ. Η οργή και η αγανάκτηση του Δ.Σ. είναι δικαιολογημένη, αφού τήρησε τους κανόνες, η εκδήλωση ήταν νόμιμη και ειδοποιήθηκε στο παρά ένα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην ενισχύσει το ταμείο της, αλλά να ζημιωθεί με περίπου 12.000€, κατά τους υπολογισμούς των διοργανωτών.

Το Δ.Σ. της ομάδας  έβγαλε ανακοίνωση, χωρίς να κατονομάζει αυτούς που θεωρεί ότι κακώς πήραν αυτή την απόφαση, η οποία αναφέρει: «Μετά τα τελευταία γεγονότα και με την ακύρωση της προγραμματισμένης συναυλίας που διοργανώσαμε με μεγάλο κόπο και ιδρώτα σαν σωματείο, κάποιοι δεν το σεβαστήκαν και αμαυρώσαν τη μεγάλη προσπάθεια της Αθλητικής Ένωσης Λευκίμμης. Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την πολύ άσχημη μεταχείριση που είχαμε σαν σύλλογος γιατί κάποιοι με το έτσι θέλω ακύρωσαν την δουλειά μας και την προσπάθεια μας σαν διοικητικό συμβούλιο. Έχουμε δει μέχρι τώρα σε όλη την χώρα να διεξάγονται κανονικά και ειδικά χθες συναυλίες και σε αρκετά μαγαζιά ο κόσμος να είναι αρκετός και ο συνωστισμός μεγάλος, αλλά μάλλον κάποιοι κάνουν διακρίσεις. Πλέον οι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και σε περίπτωση που δεν μας εξηγήσουν τους λόγους, δίνοντας μας σαφείς απαντήσεις, θα μας βρουν απέναντι τους».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ