Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πιο έμπειρη η Ευρώπη απέναντι στα νέα (;) φαινόμενα

03 Αυγούστου 2020 / 16:57

- Τα καθημερινά κρούσματα στη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 5.394 τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας το συνολικό σύνολο σε 856.264. Οι θάνατοι επίσης αυξήθηκαν, κατά 79, συνολικά σε 14.207.

- Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επέμεινε ότι θα λάβει μέτρα εάν ο ιός εξαπλωθεί και στο Λονδίνο, όπως έχει κάνει σε άλλες περιοχές της Χώρας. 
- Η Γερμανία απαιτεί από τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη χώρα από Χώρες υψηλού κινδύνου να κάνουν υποχρεωτικό τεστ. Τα τεστ θα ξεκινήσουν αργότερα αυτήν την εβδομάδα και είναι πιθανό να εφαρμοστούν σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς.
- Οι Αρχές υγείας της Πολωνίας θα αρχίσουν να διενεργούν ελέγχους σε καταστήματα αυτήν την εβδομάδα για να βεβαιωθούν ότι ακολουθούνται οι κανονισμοί ώστε να διατηρούν τα πρόσωπά τους καλυμμένα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Χώρας.
- Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz, παραδέχεται ότι αντιτίθεται στην παράταση της προσωρινής περικοπής στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), ένα τέχνασμα για την τόνωση της οικονομίας της Χώρας μετά την περίοδο της καραντίνας.
- Η Ελβετία πρέπει να σφίξει τους περιορισμούς της για να επιβραδύνει την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων και να αποτρέψει πιο δραστικά μέτρα στο μέλλον, δήλωσε ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας COVID-19 της Χώρας.
- Ένας από τους ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου, Avdullah Hoti, έχει διαγνωστεί θετικά στον ιό και θα απομονωθεί στο σπίτι για δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook.
- Ο αριθμός των παγκόσμιων λοιμώξεων έχει ξεπεράσει τα 18 εκατομμύρια, σύμφωνα με την στατιστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.
- Τα άτομα που έχουν αναρρώσει από τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο καλούνται να δωρίσουν πλάσμα του αίματος, ώστε η υγειονομική υπηρεσία να είναι καλύτερα εξοπλισμένη για τη θεραπεία όσων μολυνθούν από τον ιό κατά τη διάρκεια ενός πιθανού δεύτερου κύματος.
- Εν τω μεταξύ, δύο νέα τεστ, που λέγεται ότι θα έχουν αποτελέσματα εντός 90 λεπτών πρόκειται να εισαχθούν σε νοσοκομεία και τα Κέντρα φροντίδας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.
- Η εργοστασιακή δραστηριότητα της Ισπανίας έχει ανακάμψει από τη χειρότερη επιβράδυνσή της σε 12 χρόνια, τον Ιούλιο, καθώς η οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει.