Έκτακτες συσκέψεις του Συντονιστικού Πυροπροστασίας στα Ιόνια

Έκτακτες συσκέψεις του Συντονιστικού Πυροπροστασίας στα Ιόνια

Ο Διοικητής της Π.Υ. Κέρκυρας, Νίκος Κολοβός (φωτό αρχείου)

Με τηλεδιάσκεψη η αντίστοιχη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πυροπροστασίας στην Κέρκυρα, με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκο Κολοβό και τους Αντιπεριφερειάρχες, Μελίτα Ανδριώτη και Νίκο Μηλιώτη

01
Aυγούστου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Σε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πυροπροστασίας Ζακύνθου συμμετείχε χθες (31/7) το απόγευμα η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα–Τσαγκαροπούλου, η οποία πραγματοποιήθηκε, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 4) το Σάββατο 1 Αυγούστου, στα Ιόνια Νησιά.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, Χρήστος Καλογερόπουλος, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Μηλιώτης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, εκπρόσωποι Αρχών και εθελοντικές οργανώσεις.

Συζητήθηκε ο βαθμός ετοιμότητας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, η συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ τους για την αποτροπή και την αντιμετώπιση του κινδύνου από την εκδήλωση τυχόν πυρκαγιών, καθώς και η πορεία υλοποίησης των δράσεων που είχαν αποφασιστεί στην τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ζακύνθου για την αντιπυρική περίοδο του 2020.

Διαπιστώθηκε ο αυξημένος βαθμός ετοιμότητας για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.

«Βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και τα μηχανήματα που έχουμε στη διάθεσή μας θα συνδράμουν όπου χρειαστεί. Η εμπειρία που έχουμε αποτελεί ακόμη ένα εφόδιο για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε εφόσον απαιτηθεί», δήλωσε ο κ.Μηλιώτης.

Αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά ύστερα από αίτημα του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αναστάσιου Βασιλείου, ενώ σε ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και οδηγίες για αυξημένη ετοιμότητα και εγρήγορση  έδωσε στη Λευκάδα ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Θεόδωρος Βαρδής.

Στην Κέρκυρα η έκτακτη σύγκληση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πυροπροστασίας προγραμματίστηκε για το πρωί του Σαββάτου (1/8), με τηλεδιάσκεψη, ενώ θα συζητηθεί επιπλέον και η εκδήλωση πυρκαγιάς στον χώρο του Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου. Στη σύσκεψη που συγκαλεί ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκος Κολοβός θα συμμετέχουν η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Μελίτα Ανδριώτη και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Μηλιώτης.