Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το θέατρο του παραλόγου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται

ΕΠΟ
31 Ιουλίου 2020 / 19:54
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβαίνουν απίστευτα πράγματα και τέτοιο μπάχαλο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η «κάψα» των παραγόντων για να το εξουσιάσουν και η συναίνεση πολλές φορές ,της πολιτείας ή της ΕΠΟ για να «βολέψουν» τους δικούς τους ή τους πάντες, κάνει μόνο κακό και φέρνει τα πάνω κάτω.
Χρόνια επιμένουν οι ειδήμονες ότι στη  Super League 1, ακόμα και οι 14 ομάδες που παίζουν είναι πολλές, αλλά αυτές τις μέρες για να «βολευτούν» όλοι, με τη δικαιολογία του covid-19, θέλουμε να κάνουμε αναδιαρθρώσεις που μόνο πίσω φέρνουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Όταν γίνονται προκηρύξεις για τα πρωταθλήματα πρέπει να τηρούνται, άσχετα αν μεσολαβήσει κάτι και αυτό γιατί οι ομάδες στη δήλωσή τους αποδέχονται τους όρους των προκηρύξεων και με αυτούς συμμετέχουν στο αντίστοιχο πρωτάθλημα. Έλεγε λοιπόν η προκήρυξη σε SL1 και  SL2 ότι ο τελευταίος υποβιβάζεται και ο προτελευταίος παίζει μπαράζ παραμονής στην SL1 και αντίστοιχα στην SL2 ο πρώτος ανεβαίνει και ο δεύτερος παίζει μπαράζ ανόδου.
Αλλά οι «φωστήρες» θεώρησαν ότι δε χρειάζεται να ετοιμαστούν οι αντίστοιχες ομάδες (Ξάνθη από την SL1 και Απόλλων Σμύρνης από την SL2) για το μπαράζ σύμφωνα με την προκήρυξη και τα άφησαν όλα στην τύχη τους, αφήνοντας και τις ομάδες να πιστέψουν ότι θα γίνει αναδιάρθρωση και δε χρειάζονται τα μπαράζ.
Ο Απόλλωνας που από αρχές Μαρτίου δεν είχε καμιά δράση και η Ξάνθη που πριν από λίγες μέρες έλυσε τα συμβόλαια των παικτών, θα κληθεί λογικά να παίξει, μετά την άρνηση της SL1 για αναδιάρθρωση. Η SL1 ζήτησε από την ΕΠΟ να ορίσει άμεσα τα μπαράζ Ξάνθη – Απόλλων για μία θέση στην κορυφαία κατηγορία.
Το πότε δεν είναι γνωστό, αλλά ούτε και κάτω από ποιες συνθήκες. Η σεζόν ουσιαστικά λήγει με βάση τις διατάξεις, στις 3 Αυγούστου, άρα το παιχνίδι πρέπει να γίνει έστω στις 2/8, κάτι δύσκολο, από τη στιγμή που οι δύο ομάδες είναι χωρίς προετοιμασία και παίχτες. Ο Απόλλωνας έλυσε αρκετά συμβόλαια, ενώ η Ξάνθη κάλεσε παίκτες από τις ομάδες υποδομών (Κ17)  να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια και να αρχίσουν προπονήσεις. Αστεία κυριολεκτικά πράγματα, γελάει όλος ο κόσμος με την κατάντια.
Κανείς τους δε σκέφτηκε ότι εκκρεμεί η υπόθεση της Ξάνθης, από την οποία αφαιρέθηκαν βαθμοί και αν της επιστραφούν τότε το μπαράζ είναι σαν να μην έγινε και θα κληθεί ο Παναιτωλικός να παίξει με τον Απόλλωνα για μια θέση στη SL1. Απίστευτο και ελληνικό.
Θα πει κανείς ότι…  εδώ η ΕΠΟ έβαλε στις 30/8 τον τελικό του κυπέλλου και τα «άκουσε» από   FIFA – UEFA, αλλά δεν ίδρωσε το αυτί της. Παρά τις συστάσεις να τελειώσουν όλα μέχρι 3/8, παράβλεψε τις εντολές, ίσως επειδή έχει ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα δηλωθούν για τα ευρωπαϊκά κύπελλα και το αποτέλεσμα του κυπέλλου δεν αλλάζει κάτι.
Μπαίνουμε στον Αύγουστο και οι επαγγελματικές ομάδες της SL2 και FL δεν ξέρουν που θα αγωνιστούν και με ποιους όρους. Έτσι είναι δύσκολο να σχεδιάσουν το πρόγραμμά τους και να ενισχυθούν μεταγραφικά, ειδικά αυτές της FL, αν και εφόσον γίνει μία Β΄ Εθνική. Θα πρέπει να περιμένουν την ΕΠΟ να συνεδριάσει τη Δευτέρα 3/8 για το θέμα και μακάρι να βγάλει απόφαση.
Όπως και να έχει, για μία ακόμη χρονιά, τέτοια εποχή, παίζεται το θέατρο του παραλόγου. Θα ακολουθήσουν και άλλες πράξεις, όπως η διεκδίκηση μεγάλου ποσού από την ΕΡΤ από την πολιτεία, για τα τηλεοπτικά. Ελλάδα 2020, κανείς δεν ξέρει τίποτε, όπως και πριν από έναν αιώνα που δεν είχαμε πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Για γέλια ή για κλάματα;
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια