Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σαν κάποιος να μας έχει βάλει στο μάτι, λέει για τη νέα φωτιά στο Τεμπλόνι η δήμαρχος Υδραίου

δήμαρχος
31 Ιουλίου 2020 / 19:35

Στο πνεύμα των δηλώσεών της και πριν από ένα μήνα όταν ξανάναψε φωτιά στον χώρο της δεματοποίησης στο Τεμπλόνι, κινήθηκε η δήμαρχος Μ. Υδραίου. Μίλησε για εκείνους που αντιστρατεύονται τη λύση που έχει δρομολογηθεί, υπαινισσόμενη ξανά εμπρησμό στον ΧΥΤΑ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, έκανε δηλώσεις σχετικά με το γεγονός της πυρκαγιάς στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, αναφέροντας τα εξής:
«Άλλο ένα τραγικό γεγονός σε σύντομο χρονικό διάστημα, το οποίο μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να έχει στοχοποιήσει τον χώρο, τη στιγμή μάλιστα που χρόνια προβλήματα βρίσκουν τη λύση τους, τα σκουπίδια φεύγουν, είμαστε πολύ κοντά να απαλλαγούμε από αυτόν τον εφιάλτη και να δρομολογηθούν καταστάσεις που θα επιλύσουν οριστικά το πρόβλημα.
Ευτυχώς, η εκδήλωση της πυρκαγιάς έγινε αμέσως αντιληπτή και άμεσα βοήθησαν τα μηχανήματα του Φορέα, η Πολιτική Προστασία του Δήμου η Περιφέρεια, μαζί με την ακαριαία επέμβαση της Πυροσβεστικής.
Ευχαριστούμε πολύ τον Περιφερειακό Διοικητή και όλους τους άντρες της Πυροσβεστικής.
Οι υδροφόρες του Δήμου αλλά και του Φορέα ήρθαν αμέσως.
Μίλησα και με τον κο Χαρδαλιά, έχουν πλήρη εικόνα του περιστατικού. Λόγω της σφοδρότητας των ανέμων που πνέουν σε όλη την Ελλάδα αυτήν τη στιγμή, υπάρχει περίπτωση να στείλει και ελικόπτερο από το Άκτιο (σ.σ. το ελικόπτερο επειχειρεί), ώστε να έχουμε πλήρη κατάσβεση».
Η κα Υδραίου είπε πως τα συστήματα ασφαλείας του χώρου λειτούργησαν όλα κανονικά και πως όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, καθώς υπήρξαν καταγγελίες από τους κατοίκους της περιοχής που υποστηρίζουν το αντίθετο και έχουν ήδη κινηθεί ώστε το θέμα να πάει στον Εισαγγελέα