Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Casta Diva», μια βραδιά αφιερωμένη στη Β. Γκαβάκου (photos - video)

Casta Diva
31 Ιουλίου 2020 / 13:27

Υπό το φως του φεγγαριού, η πρόβα της μουσικής βραδιάς «Casta Diva» για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με τη μουσική διεύθυνση του Σπύρου Προσωπάρη και με τη σκηνοθεσία του Πέτρου Γάλλια, συντονίστηκαν φωνές, έγχορδα και πνευστά στην πρόβα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 30 Ιουλίου, στην αυλή του Ιερού Ναού των Αγίων Ιάσωνος και Σωσιπάτρου, στον Ανεμόμυλο.



Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανεμόμυλου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας και την Εφορείας Αρχαιοτήτων θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου, τη μουσική βραδιά «Casta Diva», στην Άνω Πλατεία, στις 21.30. 

Η πρωτοβουλία αυτή λήφθηκε λόγω της ανάγκης για την αναβίωση της καλοκαιρινής παράδοσης μουσικών βραδιών που πραγματοποιούσε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. έως και πέντε χρόνια πριν. Οι δυσκολίες του φετινού καλοκαιριού αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα για τη διοργάνωση αυτής της μουσικής βραδιάς, καθώς όπως ανέφερε και ο Πέτρος Γάλλιας, «στο νησί της μουσικής, φέτος, λείπει η μουσική».

Η βραδιά θα αφιερωθεί στην κορυφαία υψίφωνο, Βαρβάρα Γκαβάκου, η οποία «έφυγε» πριν ένα χρόνο, συγκεκριμένα στις 5 Αυγούστου 2019.

Θα ακουστούν οι φωνές των βαρύτονων Πέτρου Καρύδη, Παντελή Κοντού, Παύλου Πανταζόπουλου και Σωτήρη Τριάντη.

Το 12μελές ορχηστρικό σύνολο, Μαριλένα Ελούλ, Γιάννης Κούρκουλος, Ελεάνα Σιμάτη και Τάσος Ρώσσης και η Δημοτική χορωδία San Giacomo, υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Antoniy Yvanov,  θα συνοδεύσουν τη συναυλία.





Θα συμμετάσχει η κορυφαία υψίφωνος, μαθήτρια της Β. Γκαβάκου, πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Βασιλική Καραγιάννη, η οποία θα τραγουδήσει την άρια Casta Diva. Το φόρεμά της εμπνεύστηκε και δημιούργησε για τη συγκεκριμένη βραδιά ο Laskaris.

Η συμβολή του Σπ. Προσωπάρη, ο οποίος διευθύνει τη μουσική χορωδία, είναι σημαντική, καθώς  έχει μεταγράψει το έργο από μεγάλη σε μικρή ορχήστρα.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού.

Ελεύθερη η προσέλευση του κοινού.

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Ιουλίου δόθηκε η  συνέντευξη Τύπου στο San Giacomo