Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μέχρι την Παρασκευή 31/7 οι δηλώσεις συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική

ΕΠΟ
30 Ιουλίου 2020 / 17:34
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΑΕ Λευκίμμης και ο ΟΦΑΜ είναι οι δυο ομάδες της Κέρκυρας που θα παίξουν στη Γ΄ Εθνική, για την οποία η Παρασκευή 31 Ιουλίου

είναι η τελευταία μέρα υποβολής συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Η ΕΠΟ φρόντισε νωρίς να αφήσει ανοιχτό «παράθυρο» συμμετοχής, σε περίπτωση που δε δηλώσει συμμετοχή κάποιος πρωταθλητής ΕΠΣ, σε δευτεραθλητή και τριταθλητή, υπό προϋποθέσεις, επειδή γνωρίζει καλά ότι κάθε χρόνο σχεδόν το 10% των σωματείων δε δηλώνουν συμμετοχή.
Για τον λόγο αυτό σε ανακοίνωση για τις δηλώσεις, τονίζει: «Στην περίπτωση που ένα σωματείο – πρωταθλητής μίας Ένωσης δεν δηλώσει συμμετοχή στην ανωτέρω ημερομηνία, τότε το δεύτερο σωματείο στην βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να το αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής έως την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 και ώρα 15:30.
Εάν και το δεύτερο σωματείο δεν δηλώσει συμμετοχή στην ανωτέρω ημερομηνία, τότε το τρίτο σωματείο στην βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να το αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής έως την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 και ώρα 15:00».
 
Βέβαια υπάρχει και διάταξη που ερμηνεύοντάς την, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι από τη στιγμή που δε δηλώνει συμμετοχή ο Θιναλιακός, που έπαιζε και παρέμεινε στην κατηγορία την περίοδο 2019-20, τότε ο Αστέρας Πετριτή θα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή και να πάρει τη θέση του. Όμως ο Αστέρας είχε ενημερώσει εγγράφως πριν από περίπου έναν μήνα ότι δε θα συμμετάσχει στη Γ΄ Εθνική, έστω και αν του δοθεί το δικαίωμα.

Η ΕΠΟ αναφέρει: «Δικαίωμα συμμετοχής στο εν λόγω Πρωτάθλημα θα έχουν επίσης, όσα Σωματεία έχουν δικαίωμα προβιβασμού και ανήκουν σε Ε.Π.Σ., στις οποίες, ανήκουν Σωματεία τα οποία συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας την περίοδο 2019 – 2020 και παρέμειναν στην κατηγορία, αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν δήλωσαν συμμετοχή για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 (άρθρο 7 παρ. 4 του ΚΑΠ)».
 
Να σημειωθεί ότι χρειάζονται αρκετά χαρτιά για τη δήλωση και μεταξύ των άλλων, παράβολο 500€ και βεβαίωση μη οφειλής από την Ε.Π.Ο. και τις Ενώσεις.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια