Μέχρι την Παρασκευή 31/7 οι δηλώσεις συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική

Μέχρι την Παρασκευή 31/7 οι δηλώσεις συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική

Από παλιότερη αναμέτρηση μεταξύ ΟΦΑΜ και ΑΕΛ στην Α1 ΕΠΣΚ, οι οποίοι θα είναι αντίπαλοι στη Γ΄ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία τους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΑΕ Λευκίμμης και ο ΟΦΑΜ είναι οι δυο ομάδες της Κέρκυρας που θα παίξουν στη Γ΄ Εθνική, για την οποία η Παρασκευή 31 Ιουλίου

30
Ιουλίου / 2020

είναι η τελευταία μέρα υποβολής συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Η ΕΠΟ φρόντισε νωρίς να αφήσει ανοιχτό «παράθυρο» συμμετοχής, σε περίπτωση που δε δηλώσει συμμετοχή κάποιος πρωταθλητής ΕΠΣ, σε δευτεραθλητή και τριταθλητή, υπό προϋποθέσεις, επειδή γνωρίζει καλά ότι κάθε χρόνο σχεδόν το 10% των σωματείων δε δηλώνουν συμμετοχή.
Για τον λόγο αυτό σε ανακοίνωση για τις δηλώσεις, τονίζει: «Στην περίπτωση που ένα σωματείο – πρωταθλητής μίας Ένωσης δεν δηλώσει συμμετοχή στην ανωτέρω ημερομηνία, τότε το δεύτερο σωματείο στην βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να το αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής έως την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 και ώρα 15:30.
Εάν και το δεύτερο σωματείο δεν δηλώσει συμμετοχή στην ανωτέρω ημερομηνία, τότε το τρίτο σωματείο στην βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να το αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής έως την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 και ώρα 15:00».
 
Βέβαια υπάρχει και διάταξη που ερμηνεύοντάς την, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι από τη στιγμή που δε δηλώνει συμμετοχή ο Θιναλιακός, που έπαιζε και παρέμεινε στην κατηγορία την περίοδο 2019-20, τότε ο Αστέρας Πετριτή θα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή και να πάρει τη θέση του. Όμως ο Αστέρας είχε ενημερώσει εγγράφως πριν από περίπου έναν μήνα ότι δε θα συμμετάσχει στη Γ΄ Εθνική, έστω και αν του δοθεί το δικαίωμα.

Η ΕΠΟ αναφέρει: «Δικαίωμα συμμετοχής στο εν λόγω Πρωτάθλημα θα έχουν επίσης, όσα Σωματεία έχουν δικαίωμα προβιβασμού και ανήκουν σε Ε.Π.Σ., στις οποίες, ανήκουν Σωματεία τα οποία συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας την περίοδο 2019 – 2020 και παρέμειναν στην κατηγορία, αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν δήλωσαν συμμετοχή για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 (άρθρο 7 παρ. 4 του ΚΑΠ)».
 
Να σημειωθεί ότι χρειάζονται αρκετά χαρτιά για τη δήλωση και μεταξύ των άλλων, παράβολο 500€ και βεβαίωση μη οφειλής από την Ε.Π.Ο. και τις Ενώσεις.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ