Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλλογος Ανεμόμυλου : Για πόσο ακόμα θα συνυπάρχουν λουόμενοι και σκάφη μαζί;

Πολιτισκός Σύλλογος Ανεμόμυλου
24 Ιουλίου 2020 / 13:14

Συνάντηση πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμόμυλου και ο Κεντρικός Λιμενάρχης του νησιού για να συζητηθεί το πρόβλημα σχετικά με τη συνύπαρξη σκαφών και λουόμενων στον Ανεμόμυλο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον Κεντρικό Λιμενάρχη Κέρκυρας επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμόμυλου Παντελής Κοντός συνοδευόμενος από το μέλος του Συλλόγου Τζίνα Μαντζάρου, προκειμένου να ζητήσουν τη διευθέτηση της επικίνδυνης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τη συνύπαρξη λουόμενων και ενοικιαζόμενων σκαφών στην εσωτερική πλευρά του μόλου στον Ανεμόμυλο.
 
Στο σημείο εκείνο υπάρχει δίαυλος εισόδου σκαφών που χρησιμοποιεί εταιρεία ενοικίασης σκαφών. Παρά το γεγονός ότι ο ιδιώτης συμφωνεί να μετακινηθεί ο δίαυλος των σκαφών μακρύτερα από τον μώλο, το λιμεναρχείο επιμένει στην τήρηση μιας γραφειοκρατικής διαδικασίας η οποία αποτρέπει τη μετακίνησή του τουλάχιστον για φέτος.
Με τον τρόπο αυτό συνεχίζει να υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος για τους λουόμενους – κυρίως γυναίκες και παιδιά – που χρόνια τώρα χρησιμοποιούν την άκρη της εσωτερικής πλευράς του μώλου του Ανεμόμυλου, ως έναν από τους πλέον προσβάσιμους, σπάνιους και αξιοπρεπείς χώρους για το μπάνιο των κατοίκων της πόλης και ιδιαίτερα της Γαρίτσας.
Παράλληλα, η εκκρεμότητα αυτή δημιουργεί έναν κοινωνικό αυτοματισμό κατά του επιχειρηματία που βλέπει το πρόσωπό του να δέχεται επίθεση τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στο μώλο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δείχνει να έχει αντιληφθεί το πρόβλημα, χωρίς όμως να δύναται να μετακινήσει τον δίαυλο κίνησης των σκαφών του αφού κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο και θα έθετε σε κίνδυνο τη λειτουργία της επιχείρησής του.
 
Καλείται το Κεντρικό Λιμεναρχείο και προσωπικά ο λιμενάρχης, να άρει τα γραφειοκρατικά ζητήματα και να δώσει άμεση και ουσιαστική λύση στο θέμα, διασφαλίζοντας τη λειτουργία της επιχείρησης και πάνω από όλα την ασφάλεια των εκατοντάδων κερκυραίων – μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά – που χρησιμοποιούν το χώρο ως μια οικονομική διέξοδο δροσιάς. Θα ήταν πραγματικά άτυχο να βρεθεί κάποιος στην τραγική θέση να εξετάσει την ευθύνη του οποιουδήποτε προσώπου, παράγοντα ή υπηρεσίας σε ενδεχόμενο ατύχημα που μπορεί να υπάρξει με τη συνύπαρξη σκαφών και λουόμενων στην ίδια περιοχή.