Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βραδινή πεζοπορία για προσκύνημα στον Παντοκράτορα

Παντοκράτορας
24 Ιουλίου 2020 / 09:41

Το Σάββατο 1/8, θα πραγματοποιηθεί περίπατος στον Παντοκράτορα για προσκύνημα στα πλαίσια του εορτασμού της Ιεράς Μονής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ομάδα του Κάσσιου Δία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσιώπης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νησσακίου, ο Σύλλογος Περιθιωτών«Φίλιππος Βλάχος» και η Κερκυραϊκή Νεανική Πρωτοβουλία Γιμαρίουαναβιώνουν το προσκύνημα στον Παντοκράτορα,διοργανώνοντας απογευματινή - βραδινή πεζοπορία στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ιεράς Μονής.
 
Το προσκύνημα που αριθμεί πάνω από 5 αιώνες ιστορίας, γινόταν από κατοίκους από όλο το νησί, που ξεκινούσαν πεζοί αργά το απόγευμα ώστε να διανυκτερεύσουν στο μοναστήρι και να τους βρει το ξημέρωμα στην κορυφή του Όρους.Αυτό ήταν μία μορφή εξιλέωσης μετά
την ολονύχτια κοπιαστική ανάβασηκαι γινόταν με κατάνυξη στο Ιερό περιβάλλοντης Μονής.
 
Οι Σύλλογοιτης  Β.Α Κέρκυρας  στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας διαφύλαξης και διατήρησης των μονοπατιών της περιοχής ως μέρος της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς, θα περπατήσουν σε μέρος των διαδρομών που χρησιμοποιούσαν και οι προσκυνητές για την ανάβαση στην Μονή ώστε να συναντηθούν στην κορυφή του Όρους, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την δυνατότητα να βιώσουν εμπειρίες μιας άλλης εποχής.

Πρόγραμμα :                                                                                                              Θα υπάρχουν δύο διαφορετικά σημεία εκκίνησης.

1.Για την ομάδα του Κάσσιου Δία και τους Συλλόγους Σινιών, Κασσιώπης, Νησσακίου και Γιμαρίου,σημείο συνάντησης θα είναι ο χώρος της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας στην Πόρτα Σινιών.   
  

Ώρα συνάντησης στην Πόρτα 18:00. Ώρα αναχώρησης 18:30

Η διαδρομή θα είναι κυκλική, συνολικής απόστασης 13χλμ. με 550μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς και θα ακολουθήσει την πορεία Πόρτα- Αιξέρια- Παλιές Σινιές- Παντοκράτορας Κυνηγετικό κιόσκι- Πόρτα.
(Όσοι ενδιαφέρονται να έρθουν οδικώς από Κέρκυρα στην Πόρτα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δρόμο από Κέντρωμα

2.Για όσους  ακολουθήσουν την πεζοπορία με τον Σύλλογο Περιθειωτών« Φίλιππος Βλάχος»σημείο συνάντησης θα είναι η Παλιά Περίθεια

Ώρα συνάντησης 18:30. Ώρα αναχώρησης 19:00

Η διαδρομή θα ακολουθήσει την πορεία Παλιά Περίθεια- Κυνηγητικό κιόσκι – Παντοκράτορας με κοινή επιστροφή με συνολική απόσταση 11χλμ. και 450μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς. Υπάρχει η δυνατότητα για όσους τολμηρούς θελήσουν να ξεκινήσουν την πεζοπορία από τον Κρινιά και να ενσωματωθούν με την  υπόλοιπη ομάδα την προκαθορισμένη ώρα αναχώρησης στη Παλιά Περίθεια.
Και στις δύο περιπτώσεις και οι δύο ομάδες θα προσεγγίσουν το μοναστήρι γύρω στις εννέα οπού θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για ξεκούραση- προσκύνημα. Ώρα αναχώρησης και για τις δύο ομάδες 22:00 με κοινή πορεία μέχρι το Κυνηγητικό κιόσκι οπού θα γίνει και ένα μικρό κέρασμα από τους Συλλόγους
Επίσης ην ίδια μέρα στο αντάμωμα των Συλλόγων θα πάρουν μέρος και οι ομάδα των MountainLoversμε σημείο εκκίνησης τον Στρινύλατις 18:15 και η ποδηλατική ομάδα τον S-BikesΑχαράβης με σημείο εκκίνησης το κατάστημα ποδηλάτων S-BikesΑχαράβης.
 
Υποχρεωτικός εξοπλισμός για όσους λάβουν μέρος στην πεζοπορία :
Φακός κεφαλής (η τουλάχιστον έναν φακό χεριού)Προτείνεται αντιανεμικό μπουφάν για την κορυφή ένα μικρό δοχείο νερού 500ml και καλό παπούτσι πεζοπορίας αφού και οι δύο διαδρομές έχουν μονοπάτια που κομμάτια τους χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής
 
Πληροφορίες στα τηλέφωνα η στο emaiinfo@kassiosdias.grΚουτσούρης Βασίλης  : 6972837021
Γαρνέλης Γιάννης   :  6945750438
Ντινα Βλάχου:  6942687112