Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προεπιλογή στον Παναθηναϊκό ο Σπύρος Αράθυμος από τις Ακαδημίες του ΑΟ Κοντοκαλίου

Ακαδημίες ποδοσφαίρου
22 Ιουλίου 2020 / 17:25
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κατά καιρούς πολλές σχολές ποδοσφαίρου των μεγάλων επαγγελματικών ομάδων δημιουργούν «παραρτήματα» σε πολλά μέρη της Ελλάδος,

κάτι που συμβαίνει και στην Κέρκυρα. Ουσιαστικά οι ακαδημίες του νησιού που έχουν συνεργασία με κάποια Σχολή των μεγάλων ομάδων, λειτουργούν με βάση το πρόγραμμα των σχολών και οι προπονητές ανά τακτά διαστήματα πηγαίνουν σε σεμινάρια της Σχολής. Τα παιδιά των σχολών αυτών, ανά τακτά διαστήματα μπαίνουν στη διαδικασία επιλογής και όποιο ξεχωρίζει μπορεί να πάει να στελεχώσει μία από τις ομάδες Κ12, Κ14, Κ15 των μεγάλων συλλόγων, δίνοντάς του τη δυνατότητα για καλύτερη προπόνηση και εφόσον αξίζει να προχωρήσει και να γίνει επαγγελματίας.
Κάτι τέτοιο έγινε και με τον Αλ. Μουζακίτη του Οδυσσέα Αυλιωτών, ο οποίος έγινε επαγγελματίας και έπαιξε στον Παναθηναϊκό αλλά και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, φτάνοντας μέχρι και την Εθνική, στις μικρότερες ηλικιακά ομάδες, αν και ένας τραυματισμός τον άφησε πίσω. Με τον ίδιο τρόπο πάει να ξεκινήσει ο Σπύρος Αράθυμος από την Ακαδημία του Κοντοκαλίου. Η ομάδα νιώθει περήφανη για την επιλογή αυτή, αφού δείχνει ότι οι κόποι όλων, δεν πηγαίνουν χαμένοι.

Η ανακοίνωση: «Η Σχολή Ποδοσφαίρου ΑΟ Κοντόκαλι είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την Τελική Επιλογή αθλητών από τις μικτές ομάδες του Δικτύου Σχολών PSS. Συγκεκριμένα, κατά τη αξιολόγηση μικτών ομάδων του δικτύου στο ΜΟΥΖΑΚΙ - όπου έγινε και η τελική επιλογή αθλητών και αξιολόγηση με συμμετοχή 187 αθλητών - το οποίο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δικτύου Σχολών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ο αθλητής της σχολής μας Σπύρος Αράθυμος, επιλέχτηκε για να συμμετάσχει στην τελική επιλογή επάνδρωσης του Under 14 τμήματος των Ακαδημιών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Για το Δίκτυο Σχολών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ,  PSS Κώστας Αλάσσας – Γενικός Διευθυντής SPORT team -  PAO SOCCER SCHOOLS, Κώστας Κρασώνης - Τεχνικός Διευθυντής Δικτύου, Κώστας Μπατσινίλας - Scout Δικτύου, Ανδρέας Λαγωνικάκης – Scout Εταιρίας SPORT team. Η Σχολή Ποδοσφαίρου ΑΟ Κοντόκαλι συγχαίρει τον νεαρό αθλητή μας για την διάκρισή του και εύχεται καλή επιτυχία».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια