Επιλεκτικές παρεμβάσεις με μικρό κόστος στο ΕΑΚΚ

Επιλεκτικές παρεμβάσεις με μικρό κόστος στο ΕΑΚΚ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η επίσκεψη του Υφυπουργού αθλητισμού Λ. Αυγενάκη στην Κέρκυρα χαροποίησε πολύ κόσμο και έδωσε ελπίδα στον αθλητικό χώρο

21
Ιουλίου / 2020

ότι θα υπάρξει ωφέλεια από την παρουσία του. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να γίνουν κινήσεις με βάση τις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχουν πολλά χρήματα.
Το κυρίως θέμα είναι το ΕΑΚΚ, αφού εκεί, πάνω από 30 ομάδες και περίπου 1500 αθλούμενοι, κάνουν προπονήσεις και αγώνες, που ανήκουν σε  ομάδες ποδοσφαίρου, στίβου, μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ, κρίκετ, πυγμαχίας, γυμναστικής, κολύμβησης, υδατοσφαίρισης, ξιφασκίας και άρσης βαρών σε καθημερινή βάση.
Ο νέος πρόεδρος της ΕΔ Σταμάτης Λυκούρης, ο οποίος έχει περάσει και στο παρελθόν από αυτήν τη θέση, κατάλαβε ότι με μικροπαρεμβάσεις μπορεί να γίνει λειτουργικό. Σε μια ολιγόλεπτη ομιλία μαζί του το μεσημέρι της Τρίτης 21/7, γύρω από την επίσκεψη Αυγενάκη, μας είπε ότι σίγουρα θα γίνει ότι είναι δυνατόν άμεσα για να αποκτήσει το ΕΑΚΚ λειτουργικότητα, καθώς δεν υπάρχουν άπειρα χρήματα.
Οι προτεραιότητες περιλαμβάνουν: άμεση δημοπράτηση 110.000€ για το δάπεδο στο βοηθητικό κλειστό, αντικατάσταση της εξέδρας στο κλειστό, με εξοπλισμό από το ΟΑΚΑ, μηχανολογικός εξοπλισμός από τη Ναύπακτο για το κολυμβητήριο, ενώ θα κλειστούν με μπαλόνι δύο εξωτερικά γήπεδα μπάσκετ που είναι μπροστά στο κλειστό και το ένα λογικά θα χρησιμοποιηθεί για τον στίβο.
Σωστά έβαλε τις συγκεκριμένες προτεραιότητες ο κ. Λυκούρης. Εφόσον υλοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε ένα πολύ διαφορετικό ΕΑΚΚ, το οποίο θα δώσει ανάσες σε σωματεία και αθλητές και θα λύσει τα χέρια των προπονητών και των διοικήσεων των ομάδων. Αν καταφέρει να ελέγξει και τα λεγόμενα κατά πολλούς «μαγαζιά» που υπάρχουν, τότε το όφελος για τον κερκυραϊκό αθλητισμό θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ