Παρασκευή 12.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατασκευή τουαλετών εντός του Μον Ρεπό - Υπεγράφη το έργο

Μον Ρεπό
20 Ιουλίου 2020 / 14:01

Θα αποκατασταθεί κτήριο υποσταθμού της ΔΕΗ που βρίσκεται κοντά στην είσοδο του κτήματος - Λίγο πάνω από 40.000 € ο προϋπολογισμός του έργου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Στην κατασκευή τουαλετών εντός του Μον Ρεπό για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του χώρου προχωρά ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αποκαθιστώντας κτήριο υποσταθμού της ΔΕΗ που βρίσκεται κοντά στην είσοδο του κτήματος. 

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη σήμερα μεταξύ του αρμόδιου αντιδήμαρχου, Νίκου Καλόγερου και την ανάδοχο του έργου του.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων:

«Το κτήμα του Μον Ρεπό είναι γνωστό βέβαια ότι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Κέρκυρας και εντός αυτού εκτελούνται εργολαβίες αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης κτηρίων. Στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας διάσωσης και αναβάθμισης, εντάσσεται και ο σχεδιασμός για την κατασκευή των τουαλετών που θα εξυπηρετήσουν τους εισερχόμενους στο κτήμα επισκέπτες.

Το έργο το οποίο σήμερα συμβασικοποιήθηκε περιλαμβάνει την αποκατάσταση του κτιρίου, καθαρισμούς, κατασκευή απαραίτητων δικτύων, συντηρήσεις, επισκευές, πλακοστρώσεις, χρωματισμούς, τοποθέτηση ειδών υγιεινής, διαμόρφωση ράμπας και περιβάλλοντος χώρου  και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 41.404,47 ευρώ.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών σε δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σημερινή υπογραφή της σύμβασης και τόνισε ότι με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους επισκέπτες αναβαθμίζονται αισθητά.

Πρόσθεσε επίσης ότι πάγια μέριμνα και ενδιαφέρον του Δήμου αποτελεί η συνολικότερη βελτίωση της εικόνας του κτήματος και η αποκατάσταση των κτιρίων που βρίσκονται εντός αυτού».