Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απολογισμός Αυλωνίτη για τον ένα χρόνο κοινοβουλευτικής παρουσίας

Αυλωνίτης Αλέξανδρος
17 Ιουλίου 2020 / 16:09

Ανακοίνωση του Βουλευτή Κέρκυρας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τη δραστηριότητά του, στο ελληνικό κοινοβούλιο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση του Βουλευτή Κέρκυρας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξανδρου Αυλωνίτη, για την κοινοβουλευτική δραστηριότητά του στον ένα χρόνο, που εκπροσωπεί την Κέρκυρα ως Βουλευτής.

Αναλυτικά ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης αναφέρει:

«Πέρασε κιόλας ένας χρόνος που έχω την τιμή να συμμετέχω στην Εθνική Αντιπροσωπεία εκπροσωπώντας την Κέρκυρα και τους πολίτες της. Μια γεμάτη πολιτική χρονιά στην οποία συμπυκνώνονται σημαντικά γεγονότα που επηρέασαν τη χώρα μας και την καθημερινότητα των Ελλήνων.

Ένα έτος διακυβέρνησης από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη με πολιτικές που μας γύρισαν το χρόνο πίσω στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, της εργασιακής ανασφάλειας, της ανεργίας, της αποδυνάμωσης του κοινωνικού κράτους, της έκπτωσης στην καθολικότητα της πρόσβασης στην υγεία, της καταπάτησης των ατομικών ελευθεριών και του περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης, της έλλειψης περιβαλλοντικής συνείδησης στο όνομα των «επενδύσεων», αλλά και σε εποχές με οσμή σκανδάλων, νέο-δεξιού λαϊκισμού κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα και αναθέρμανση παρακρατικών τακτικών.

Η Ελλάδα όμως, συνεχίζει να δοκιμάζεται σκληρά και από το προσφυγικό και την τριτοκοσμική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ελληνικά νησιά, την ώρα που η Τουρκία ακολουθεί αταλάντευτα την πολιτική της προκλητικότητας, της όξυνσης των αντιθέσεων και της υπονόμευσης κάθε βήματος συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κρατών.

Η έλευση του Κορονοϊού (Covid-19) στην Πατρίδα μας, ήρθε να δικαιώσει όλους όσοι επέμεναν στην ενδυνάμωση της αξιοπιστίας και των δυνατοτήτων του δημοσίου συστήματος υγείας και να υπενθυμίσει σε εκείνους που αποβλέπουν στο ξεπούλημα κομματιών του στον ιδιωτικό τομέα, πόσο σοβαρός είναι ο ρόλος και η ύπαρξή του σε μια κοινωνία που διήλθε μίας δεκαετούς επίπονης περιόδου οικονομικής εξαθλίωσης.

Μέσα σε αυτά, τα πλαίσια οργανώσαμε την κοινοβουλευτική μας δράση γύρω από ζητήματα που αφορούν στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Περιβάλλοντος που συμμετέχω ως Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δηλώσαμε την παρουσία μας από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων σε πολλά νομοσχέδια που έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία δυσμενέστερων συνθηκών για την οικογένεια, τον εργαζόμενο, τον επαγγελματία, τον επιχειρηματία, την τρίτη ηλικία, το νέο και τη νέα.

Ο πρόσφατος νόμος πλέον για της δημόσιες συναθροίσεις, το εκλογικό σύστημα (απλή αναλογική), το νέο φορολογικό σύστημα, το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ, η «ασφάλεια» των πολιτών, οι αλλαγές στα εργασιακά, στο αγροτικό, στον αθλητισμό, στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο αντι-περιβαλλοντικός και ο αντι-εκπαιδευτικός νόμος είναι οι σημαντικότερες κυβερνητικές παρεμβάσεις συντηρητικής οπισθοδρόμησης απέναντι στις οποίες, εξέφρασα την έντονη πολιτική μου δυσφορία και ιδεολογική αντίθεση.

Μιλώντας με αριθμούς πραγματοποίησα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου 32 ερωτήσεις που αφορούσαν θέματα τοπικού κερκυραϊκού ενδιαφέροντος, κατέθεσα 215 ερωτήσεις σε συνεργασία με συναδέλφους μου Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (συνυπογραφές) που είχαν γενικό πανελλαδικό ενδιαφέρον με έμφαση στο τουρισμό, την εργασία, τον πολιτιστικό, τον αγροτικό τομέα, τα ασφαλιστικά κλπ, θέματα δηλαδή που αφορούν ειδικά και την Κέρκυρα, κατέθεσα 3 αναφορές και απευθύνθηκα με 5 επίκαιρες ερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς της κυβέρνησης για θέματα που αφορούν στον τόπο μας.

Αντίστοιχα, έκανα  14 ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων και 8 στις αρμόδιες διαρκείς και ειδικές επιτροπές που συμμετέχω εκ μέρους της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, να αναφέρω την εποικοδομητική συνεργασία που έχω αναπτύξει ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με τη χώρα του Αζερμπαϊτζάν για την καλλιέργεια των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα.

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσές μου, σας προσκαλώ με την ειλικρίνεια και το σεβασμό που σας αρμόζει να ενημερωθείτε από τον αναλυτικό κατάλογο συνολικά, της δραστηριότητάς μου για την οποία ευελπιστώ σύντομα να έχουμε τη δυνατότητα μιας ζωντανής συζήτησης.

Συνεχίζω από τις 17/07/2019, ημέρα ορκωμοσίας μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να βαδίζω πάνω στην υπόσχεση που έδωσα να καταφέρω να εκπροσωπήσω επάξια τα νησιά μας, όλους τους κατοίκους τους και το ΣΥΡΙΖΑ. Τον τελικό λόγο και την κρίση του έργου μου, την αφήνω στα δικά σας χέρια και στην ακριβοδίκαιη λαϊκή ετυμηγορία».