Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Toula’s Gastronomy Restaurant στα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας

Toula’s Gastronomy Restaurant
14 Ιουλίου 2020 / 10:19
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2020 από το Αθηνόραμα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα

13 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκης. Η βραδιά είχε σκοπό την ανάδειξη των καλύτερων εστιατορίων της χώρας με ελληνική  κουζίνα. Χειροκρότημα, χιούμορ και υψηλή ποιότητα ήταν το χαρακτηριστικό της βραδιάς.
Τα βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας έδωσαν ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης, ο Bar & Restaurant Sales Manager Nestle Waters Γρηγόρης Μανωλέλης, ο Area Activation & Events Manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Λάζαρος Βογιατζόγλου, η Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ Δήμητρα Δασκαλάκη, η Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας ΕΛΟΠΥ Ισμήνη Μπογδάνου και ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος. Μετά τις απονομές και το ζεστό χειροκρότημα για τους νικητές, οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν ένα εξαιρετικό δείπνο με την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου, executive chef του Makedonia Palace, με θέμα τη νέα εξελιγμένη ελληνική κουζίνα.

Το δικό μας Toula's Gastronomy στην περιοχή Αγνί βραβεύτηκε ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας με ελληνικά προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς. 

Οπως τόνισε και ο ιδιοκτήτης του Toula's Gastronomy, Νίκος Βεργέτης για τους συνεργάτες που έχει μαζί του τόσα χρόνια:  "Ο καθένας μας ξεχωριστά είναι μία σταγόνα αλλά όλοι μαζί ένας ωκεανός". Ο βράχος του Toula’s Gastronomy, η μαμά Τούλα Βεργέτη ξεδιπλώνει το μαγειρικό της ταλέντο με πιάτα από την κερκυραϊκή και την ελληνική παράδοση, ταιριαστές μοντέρνες διεθνείς πινελιές και πρώτες ύλες από τους κήπους της, που χαρίζουν ατόφια τη γεύση του τόπου, σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά επιδόρπια που υπογράφει ο πολύ ταλαντούχος pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος. Όσοι έχουν δοκιμάσει για παράδειγμα το μπιάνκο της, με φιλέτο σφυρίδας, πατάτες, ρίγανη, σκόρδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χυμό λεμονιού ξέρουν καλά ότι πρόκειται για το signature κερκυραϊκό πιάτο σε μία από τις καλύτερες εκδοχές του.


Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.