ΚΚΕ Κέρκυρας: «Να πάρει η κυβέρνηση την απάντηση που της αξίζει»

ΚΚΕ Κέρκυρας: «Να πάρει η κυβέρνηση την απάντηση που της αξίζει»

από την πρόσφατη κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας (φωτό αρχείου / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Έκκληση της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ προς πάσα κατεύθυνση για μαζική συμμετοχή στις σαββατιάτικες κινητοποιήσεις των εργατικών σωματείων, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

10
Ιουλίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ, με την οποία απευθύνεται έκκληση στους εργαζόμενους και συνολικά στον κερκυραϊκό λαό να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις των εργατικών σωματείων, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τον κερκυραϊκό λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν τα εργατικά σωματεία το Σάββατο, 11 Ιουλίου, στις 11 π.μ. στην πόρτα Ριάλα. και στις 5:00 μ.μ. στην Ελαιουργία στις Σινιές με αφορμή την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Κέρκυρα.

Η περίοδος που επιλέχθηκε οπωσδήποτε δεν είναι τυχαία. Ο πρωθυπουργός έρχεται στην Κέρκυρα συνοδεία υπουργών για να δώσει, και με αυτόν τον τρόπο, τη στήριξη του στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού. Παράλληλα, η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια καθησυχασμού των κατοίκων των τουριστικών περιοχών και των εργαζομένων σε τουρισμό, επισιτισμό, μεταφορές περί «ασφαλούς» ανοίγματος του τουρισμού. Όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που τα «εισαγόμενα» κρούσματα αυξάνονται και μεγαλώνει η διασπορά του ιού, ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο σύμφωνα με τους όρους που επιβάλλουν οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεταφορικές εταιρείες και οι tour operators. Η κατάσταση δε στη δημόσια υγεία εξακολουθεί να είναι εκρηκτική με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, με περιορισμένες προσλήψεις και με ημερομηνία λήξης, αντί για κάλυψη των 30.000 κενών θέσεων μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, με απολύσεις εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, που δεν σταμάτησαν ούτε μέσα στη πανδημία.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης Μητσοτάκη βρίσκεται η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του Ερημίτη. Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, βιάζεται να αρχίσουν οι μπίζνες στον Ερημίτη προβάλλοντας ότι από τις επενδύσεις μπορούν τάζα να βγουν κερδισμένοι, μαζί με τους επιχειρηματικούς ομίλους, και οι εργαζόμενοι.

Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απάντηση που της αξίζει. Ο λαός της Κέρκυρας να ακυρώσει στην πράξη το επαίσχυντο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων που ψηφίστηκε χτες και να πλημμυρίσει τους δρόμους βάζοντας μπροστά τα αιτήματα των ταξικών συνδικάτων για να μην φορτωθεί ξανά η κρίση στις πλάτες του λαού».