ΕΛΜΕ και Κίνημα του Ερημίτη συντονίστηκαν ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη (video)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σειρά κινητοποιήσεων αποφασίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας από την ΕΛΜΕ, εργατικά σωματεία και περιβαλλοντικές οργανώσεις,

07
Ιουλίου / 2020

ενόψει της έλευσης του κυβερνητικού κλιμακίου στην Κέρκυρα το Σάββατο 11 Ιουλίου. 
Η συζήτηση επικεντρώθηκε αφενός στην επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και αφετέρου στα "εγκαίνια" των εργασιών της NCH Capital στον Ερημίτη της Κασσιόπης.

Τα σωματεία αποφάσισαν τις εξής κινητοποιήσεις:
- Την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 12 συνέντευξη Τύπου του "Ερημίτη Πλους" στη Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας
- Την Πέμπτη στις 19.30 διαμαρτυρία στην Ανουντσιάτα ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις
- Παρασκευή 10 Ιουλίου στις 12 συνέντευξη τύπου όλων των υπολοίπων σωματείων
- Σάββατο 11 Ιουλίου στις 11 το πρωί κινητοποίηση των εργατικών σωματείων στην Πόρτα Ριάλα (νέος πεζόδρομος Ευγ. Βουλγάρεως)
- Το Σάββατο στις 5 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ελαιουργία Σινιών.  

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, του ΣΕΠΕ, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Κέρκυρας, του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, του Σωματείου Οικοδόμων, του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Σωματείου εργαζομένων ΨΝΚ, του Ερημίτη Πλους, του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας, της οργάνωσης Fossil Free Corfu, του Lets Do this Corfu,  του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της "Λαϊκής Συσπείρωσης", της "Εκκίνησης", της "Κέρκυρας 180", του Συλλόγου Δικαιούχων Εργατικών Κατοικιών Αγ. Ιωάννη, της ΟΓΕ Βόρειας Κέρκυρας, η περιφερειακή σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς Βέρα Κορωνάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρυσόστομος Μπούκας, Άντζελα Ρίγγα, Γιάννης Μπορμπότης, Μαρία Δρυ, Κώστας Ρούσσινος κ.α.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ