Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση Μπιάγκη προς Κικίλια για Άγιο Μάρκο & Αχαράβη

Μπιάγκης Δημήτρης
04 Ιουλίου 2020 / 11:28

Την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Αγίου Μάρκου και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αχαράβης έφερε στην Βουλή με Ερώτησή του ο Βουλευτής Κέρκυρας με το ΚΙΝ.ΑΛ.

ΑΘΗΝΑ.  Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 7938/3-7-2020 Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αιτείται να ενημερωθεί «για την πορεία και το μέλλον τόσο του Κέντρου Υγείας Αγίου Μάρκου όσο και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αχαράβης, τα οποία είναι υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμενα και καταγράφουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και κτηριακές εγκαταστάσεις».

Στην Ερώτησή του, όπως ενημερώνει με σχετικό δελτίο Τύπου το πολιτικό γραφείο του Δημήτρη Μπιάγκη, ο Βουλευτής Κέρκυρας υποστηρίζει ότι:

«Το Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου, το οποίο λειτουργεί από το 1990 και στο οποίο υπάγονται ένα Πολυδύναμο Ιατρείο και πέντε Περιφερειακά Ιατρεία, λειτουργεί κάτω από «τριτοκοσμικές» συνθήκες.

Οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας είναι αρχαϊκές και παλαιωμένες, θέτοντας ταυτόχρονα σε σοβαρό κίνδυνο τόσο την υγεία των εργαζομένων όσο και των ασθενών. Το κτήριο χρήζει άμεσης και επείγουσας επισκευής.

Επιπλέον, μεγάλες ελλείψεις καταγράφονται στο ιατρικό, νοσηλευτικό διοικητικό προσωπικό και στους φύλακες νυχτερινής βάρδιας.

Παρόμοια είναι και κατάσταση ως προς την έλλειψη προσωπικού και στο πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αχαράβης - το οποίο σημειωτέον είναι έδρα του Δήμου της Βόρειας Κέρκυρας και του οποίου η χρησιμότητα είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση – και λειτουργεί με μία μόνο Νοσηλεύτρια που εξυπηρετείται από το Περιφερειακό Ιατρείο Επίσκεψης».

Με βάση τα παραπάνω, ο Βουλευτής αιτείται από τον Υπουργό να τον ενημερώσει:

1. Εάν μεταξύ των προθέσεων του Υπουργείου Υγείας είναι η πρόσληψη του προβλεπόμενου -κατά τον Εσωτερικό Κανονισμό - Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Διοικητικού προσωπικού τόσο για το Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου όσο και για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αχαράβης, και αν ναι, πότε αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις ανά κλάδο και ειδικότητα.

2. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προχωρήσει το Υπουργείο προκειμένου να αρθούν τα όποια εμπόδια για την επισκευή και τη συντήρηση του κτηρίου του Κέντρου Υγείας Αγίου Μάρκου;

3. Εάν προτίθεται το Υπουργείο να ενισχύσει τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό τόσο του Κέντρου Υγείας Αγίου Μάρκου όσο και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αχαράβης είτε από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας είτε από κάποιο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.