Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: «Στηρίξτε τους ξεναγούς»

Μπιάγκης Δημήτρης
04 Ιουλίου 2020 / 09:26

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝ.ΑΛ. καλεί τους Υπουργούς Τουρισμού, Οικονομικών και Εργασίας να διευθετήσουν τα έξι βασικά αιτήματα του κλάδου των ξεναγών

ΑΘΗΝΑ.  Τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ξεναγών έφερε στην Βουλή, ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, μέσω Αναφοράς που κατέθεσε διά του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ζητώντας την ουσιαστική στήριξη του κλάδου των ξεναγών

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου από το πολιτικό γραφείο του Δημήτρη Μπιάγκη, ο Βουλευτής Κέρκυρας καλεί τους Υπουργούς Τουρισμού, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών να απαντήσουν κατά το άρθρο 125 του Κανονισμού της Βουλής, αναφορικά με τα «αιτήματά τους για στήριξη» ζητώντας τη διευθέτηση και ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων:

1. Να τους δοθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού για Μάιο και Ιούνιο.

2. Να δοθεί Επίδομα Ανεργίας για όσους δεν θα δουλέψουν μετά την 1η Ιουλίου, χωρίς όρους και  προϋποθέσεις μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου.

3. Ασφαλιστική κάλυψη μέχρι το 2022.

4. Μετάθεση φορολογικών και δανειακών υποχρεώσεων.

5. Προστασία πρώτης κατοικίας.

6. Εναρμόνιση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ώστε οι επιβαίνοντες σε ένα τουριστικό λεωφορείο να μπαίνουν ως ενιαία ομάδα σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.