Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοίγει το λιμάνι της Κέρκυρας για επιβατικά πλοία από Ιταλία

Λιμάνι Κέρκυρας
03 Ιουλίου 2020 / 11:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συμπεριελήφθη η Κέρκυρα στα λιμάνια εισόδου πλοίων από την Ιταλία, όπως ήταν μέχρι σήμερα η Ηγουμενίτσα και η Πάτρα.

Όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ «μετά από μεγάλη προσπάθεια που απαιτούσε συντονισμό πολλών φορέων τεσσάρων διαφορετικών Υπουργείων, λύθηκε το πρόβλημα και πλέον η Κέρκυρα συμπεριελήφθη στα Λιμάνια εισόδου επιβατικών πλοίων από Ιταλία όπως ήταν η Πάτρα και η Ηγουμενίτσα.

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, με τους οποίους όλες αυτές τις ημέρες επικοινωνούσαμε, διότι αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του προβλήματος, βοήθησαν στην επίλυσή του.
Σύντομα 1 Αξιωματικός ή Ανθυπασπιστής ΛΣ και 4 Λιμενοφύλακες, όπως και Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με την υποστήριξη της 6ης ΥΠΕ (Κέντρο Υγείας Κέρκυρας), θα βρίσκονται στον ΟΛΚΕ σε κάθε άφιξη επιβατικού πλοίου από Ιταλία για ανάληψη υπηρεσίας.
Τα στελέχη του ΛΣ θα καλύπτους τον έλεγχο  PLF των αποβιβαζόμενων επιβατών και τα στελέχη του ΕΟΔΥ θα πργματοποιούν λήψεις δειγμάτων.
Προχωράμε μπροστά με αισιοδοξία!»