Τι είπε (και τι ζήτησε) η Μερόπη Υδραίου στον Χάρη Θεοχάρη

Τι είπε (και τι ζήτησε) η Μερόπη Υδραίου στον Χάρη Θεοχάρη

Στήριξη των εργαζόμενων στον Τουρισμό και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την Κυβέρνηση ζήτησε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων από τον Υπουργό Τουρισμού επισημαίνοντας παράλληλα την ετοιμότητα της Κέρκυρας κι εκφράζοντας τη βεβαιότητά της ότι το νησί αποτελεί ασφαλή τουριστικό προορισμό

01
Ιουλίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, κατά την έλευσή του στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας είχε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, κατά την οποία της δόθηκε η δυνατότητα να θέσει για μια φορά ακόμη υπόψη του αρμόδιου Υπουργού αιτήματα που έχουν πλέον καταστεί πάγια μετά και τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού Covid19.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, η Μερόπη Υδραίου σε σχετικές δηλώσεις της επεσήμανε ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας προσδοκά από την Κυβέρνηση να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στο κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό.
Ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει θετικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται όμως ακόμη μεγαλύτερη στήριξη για να μπορέσει να σταθεί οικονομικά ο συγκεκριμένος κλάδος.

Σε ό,τι αφορά τον βαθμό ετοιμότητας της Κέρκυρας και του Δήμου, η κ. Υδραίου επεσήμανε ότι το νησί ως προορισμός είναι καθαρός και ασφαλής, ενώ αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου, η οποία επετεύχθη με την αγορά νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με την στήριξη όλων.

Παράλληλα η κ. Υδραίου τόνισε ότι ο Δήμος διατηρεί, τόσο τους δημοτικούς χώρους λειτουργίας, όσο και τους εξωτερικούς χώρους, σε υψηλά επίπεδα καθαριότητας επισημαίνοντας τη συνέχιση των απολυμάνσεων των κοινόχρηστων χώρων.

Τέλος επεσήμανε ότι και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προτίθεται να συνεχίσει να συμβάλει προκειμένου αυτή η -έστω μικρή σε διάρκεια- τουριστική σεζόν, που ξεκινά σήμερα ουσιαστικά, να κυλήσει ομαλά.