Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεργία και συλλαλητήριο ξενοδοχοϋπαλλήλων με την άφιξη του πρωθυπουργού

ξενοδοχοϋπάλληλοι
01 Ιουλίου 2020 / 10:22

Η σεζόν για τους Κερκυραίους ξενοδοχοϋπαλλήλους ξεκίνησε αγωνιστικά. Το πρωί της Τετάρτης βρέθηκαν στον ΟΑΕΔ. Ετοιμάζουν απεργία και διαδήλωση, να υποδεχτούν τον πρωθυπουργό.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ έκαναν ξενοδοχοϋπάλληλοι, μέλη του συνδικάτου. Διεκδικούν την καταβολή επιδόματος ανεργίας για τον μήνα Μάιο και επιδότηση για τον Χειμώνα μέχρι να επαναπροσληφθεί ο άνεργος το 2021.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό του συνδικάτου, την 1η Ιουλίου ξεκινάει και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουλίου η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων όλων των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, τα καταλύματα και τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων για την ένταξη τους στο πρόγραμμα στήριξης.
 Η υποβολή της δήλωσης θα γίνει στην ηλεκτρονική διεύθυνση <https://supportemployees.services.gov.gr/>
Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα , καθώς και όσοι δεν θα κάνουν την διαδικασία μόνοι τους ή στον λογιστή τους, μπορούν να προσέρχονται πρωί ή στα γραφεία του συνδικάτου στο Εργατικό Κέντρο για να διεκπεραιώσουν την σχετική διαδικασία έχοντας μαζί τους την ταυτότητα , κωδικούς ΤΑΧΙS NET, αριθμό IBAN. Η ίδια διαδικασία θα γίνει από τις 6 το απόγευμα έως της 9 το βράδυ στο γυμνάσιο Λευκίμμης και στο δημαρχείο στην Αχαράβη και το ΚΕΠ- θεατράκι Αργυράδων.
 
Από την σύσκεψη της Δευτέρας
 


Την Δευτέρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ανοιχτή σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων του συνδικάτου και των επιχειρησιακών σωματείων. Στην σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε: Να πραγματοποιηθούν ανοιχτές συσκέψεις των εργαζομένων στον τουρισμό το Σάββατο 4 Ιουλίου στις 18.30 έξω από το ξενοδοχείο SANDY στην Λίνια και την ίδια ημέρα στις 20.00 μ.μ. έξω από το ξενοδοχείο MARBELLA στον Άγιο Ιωάννη Περιστερών .
Την Κυριακή 5 Ιουλίου στις 11.00 π.μ. έξω από το ξενοδοχείο APOLLO PALACE στη Μεσογγή και το απόγευμα στις 7.30 έξω από το ξενοδοχείο MEDITERRANEO στους Έρμονες. 
Την Δευτέρα 6 Ιούλη στις 20.00 μ.μ. έξω από το ξενοδοχείο RODA BEACH. Στις συσκέψεις αυτές θα γίνει ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις θα προετοιμαστεί το συλλαλητήριο για της 11 Ιούλη και θα ληφθούν μέτρα για την ακύρωση της εργοδοτικής ασυδοσίας στα ξενοδοχεία που λειτουργούν. 
Να πραγματοποιηθεί απεργία και συλλαλητήριο στις 11 Ιουλίου κατά την άφιξη στην Κέρκυρα του Πρωθυπουργού.