Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρεμβάσεις από τα συνεργεία Καθημερινότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων

Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας
30 Ιουνίου 2020 / 15:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πλήθος παρεμβάσεων έχουν κάνει τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα σε όλο το εύρος δραστηριότητας και στο σύνολο των ενοτήτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου, από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε επίπεδο επούλωσης λακούβων, βαφές σε παγκάκια, κάγκελα και εξοπλισμό παιδικών χαρών βαφές, αλλαγές πλακών και βελτίωση της εικόνας των πεζοδρομίων, καθαρισμοί σε δεκάδες σημεία του Δήμου και πλύσεις όπου απαιτούνταν.



Παράλληλα, η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού συνεχίζει τις εργασίες αποκατάστασης σπασμένων ή φθαρμένων φαναριών και ακατάλληλων λαμπτήρων.

Ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα η υπηρεσία ασχολήθηκε σε συνεργασία και με άλλες αντιδημαρχίες όπως αυτή των Τεχνικών Υπηρεσιών με την αντικατάσταση των σχαρών στην κάτω πλατεία ενώ ανέλαβε και τον καθαρισμό των εξωτερικών χώρων όλων των σχολείων του Δήμου με το άνοιγμά τους μετά την διάρκεια της καραντίνας λόγω της πανδημίας. Παράλληλα, έγιναν ασφαλτοστρώσεις και επουλώσεις λακούβων σε πολλά σημεία του Δήμου όπως στο Γαστούρι, στιος Πουλάδες και στην Αλεπού αλλά και εργασίες οικοδομικού χαρακτήρα, σημάνσεις δρόμων (Λιαπάδες, Καμάρα κ.α), περιοχών και πάρκων και επισκευές υδραυλικών σε δημοτικά κτήρια. Επίσης, επανατοποθετήθηκαν αφού συντηρήθηκαν και επισκευάστηκαν οι μπασκέτες σε Αλυκές και Μαντούκι ενώ εκτεταμένοι είναι οι καθαρισμοί σε πλήθος περιοχών όπως Γαρδελάδες, Ευρωπούλοι, Κουλίνες, Άνω Κορακιάνα, Γιαννάδες, Κάτω Γαρούνα, Ζυγό, Μπενίτσες, Άγιοι Δέκα, Μακράδες, Αγ. Ιωάννη, Άνω Γαρούνα, Αγ. Αικατερίνη, πόλη και περιμετρικά αυτής και στο άλσος της Γαρίτσας.

Τα παγκάκια της πόλης αλλά και περιαστικών περιοχών όπως και κάγκελα πεζοδρομίων βάφθηκαν επίσης μετά από δεκαετίες που είχαν αφεθεί στην φθορά του χρόνου και των καιρικών συνθηκών. 



Παρεμβάσεις έγιναν με παράλληλους καθαρισμούς, πλύσεις και απολυμάνσεις στο Μαντούκι, στον Ύψο και στο Κοντόκαλι και το Κομμένο, ενώ σημαντική ήταν συνεισφορά και η συμβολή των συνεργείων στις εργασίες που έχουν γίνει στη νησίδα Βίδο.




Ένας άλλος τομέας παρέμβασης της υπηρεσίας το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι στις παιδικές χαρές, όπου πέραν των καθαρισμών έγιναν επισκευές και βαφές σε υπάρχον τεχνικό εξοπλισμό. Έχει γίνει καταγραφή των αναγκών στο σύνολο αυτών ενώ επισκευές και καθαρισμοί έγιναν στην παιδική χαρά στο Κοντόκαλι, στο Μαντούκι καθώς και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο και το πάρκινγκ ΑμεΑ στις Μπενίτσες.

Ευρύτερης κλίμακας παρέμβαση η υπηρεσία καθημερινότητας πραγματοποίησε στην Μαντρακίνα όπου επισκευάστηκαν οι πλάκες και το υπάρχον κάγκελο. Η ίδια υπηρεσία επίσης επισκεύασε και έκανε και την πρόσφατη τοποθέτηση των τραπεζιών σκακιού στην πάνω πλατεία.

Σημαντική είναι επίσης η συμβολή της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού στην προσπάθεια που γίνεται όλο το τελευταίο διάστημα για να βελτιωθεί στο μέγιστο η εικόνα της πόλης και του Δήμου και να αποκατασταθούν οι φθορές και οι ασχήμιες από τις κλασικές υποδομές  που συνθέτουν το αστικό και περιαστικό τοπίο. Σημειώνεται ότι πέραν της πόλης της Κέρκυρας, φωτίστηκαν ολόκληρες περιοχές που παρέμεναν στο σκοτάδι από το γεγονός ότι απαιτούνταν αλλαγές λαμπτήρων και επισκευές σε κολώνες φωτισμού, όπως στην περιοχή του Ποταμού ή στις Κουλίνες. Πάντως, οι παρεμβάσεις της εν λόγω υπηρεσίας δεν αρκέστηκαν στην πόλη και περιαστικά αυτής, αλλά συνεργεία προχώρησαν σε εργασίες και σε άλλες δημοτικές ενότητες όπως στους Γιαννάδες, την Παλαιοκαστρίτσα, το Γαστούρι αλλά και σε σχολεία.
Σημειώνεται τέλος, ότι οι παρεμβάσεις και οι εργασίες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από την αρμόδια Αντιδημαρχία.