Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας: Μια καθυστερημένη εξήγηση για την εκλογή προεδρείου

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας: Μια καθυστερημένη εξήγηση για την εκλογή προεδρείου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μία μήνυση έχει μπλοκάρει την εκλογή προεδρείου της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κέρκυρας. Την εξέλιξη των γεγονότων περιγράφει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας, η οποία αναδείχθηκε ως πρώτη δύναμη στις εκλογές

29
Ιουνίου / 2020

«Οι εκλογές του Δεκέμβρη για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας ανέδειξαν ως 1η δύναμη στην ΕΛΜΕ, την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας, το συνδυασμό που στηρίζει το ΠΑ.ΜΕ, 2η δύναμη την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση, 3η τη ΔΑΚΕ και 4η την Αριστερή Συνεργασία.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ, όπου πρέπει να οριστεί το προεδρείο του Δ.Σ., οι δυνάμεις του ΠΑ.ΜΕ πρότειναν -κατά πάγια τακτική όλων των ψηφοδελτίων που στηρίζει πανελλαδικά, χωρίς καμία παρέκκλιση, αλλά και σύμφωνα με την παράδοση που έχει κατακτηθεί στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας- τη συγκρότηση αναλογικού – αντιπροσωπευτικού προεδρείου, πράγμα που σημαίνει ότι στην Α.Σ.Ε αντιστοιχεί η θέση του Προέδρου, στην Ε.Α.Κ. του Γραμματέα και στη ΔΑΚΕ του Αντιπροέδρου. Παρόλα αυτά, η διαδικασία της ψηφοφορίας για τη θέση του αντιπροέδρου δεν προχώρησε, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων, πλην ΔΑΚΕ, λόγω της μήνυσης που έχει καταθέσει ενάντια στο προηγούμενο ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, η υποψήφια με τη ΔΑΚΕ, Κα. Βουσολίνου.
Το θέμα επανήλθε αυτές τις μέρες με την ανάγκη άμεσης εκλογής ταμία (ο οποίος και εκλέχτηκε προκειμένου να γίνονται συναλλαγές με τις τράπεζες), αλλά η εκλογή αντιπροέδρου μπλοκαρίστηκε και πάλι από την Α.Σ.Ε και την Αριστερή Συνεργασία, χωρίς αυτό βέβαια να δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του Δ.Σ..

Ο λόγος που μπλοκάραμε την εκλογή Αντιπροέδρου είναι ότι δεν έχει λυθεί το θέμα με τη μήνυση της κ. Βουσολίνου, μια και ως Α.Σ.Ε ζητήσαμε από τη ΔΑΚΕ την ξεκάθαρη καταδίκη της στάσης του μέλους της, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει εδώ και μήνες.
Η κ. Βουσολίνου είναι Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας, υποψήφια με τη ΔΑΚΕ κατά τις τελευταίες εκλογές της ΕΛΜΕ (μάλιστα είναι η επόμενη στη σειρά να καταλάβει τη θέση στο ΔΣ της ΕΛΜΕ σε περίπτωση παραίτησης του τωρινού μέλους της ΔΑΚΕ), υποψήφια στις Δημοτικές Εκλογές με το ψηφοδέλτιο της κ. Υδραίου (υποστηριζόμενη από τη ΝΔ, και πλέον Δήμαρχο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας) και παραιτηθείσα Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής!
Το κείμενο της μήνυσης, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, είναι ένα καθαρά πολιτικό κείμενο, το οποίο προσπαθεί να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση της ΕΛΜΕ και να φιμώσει τον πολιτικό λόγο του σωματείου. Επιπρόσθετα, αποτελεί μνημείο στήριξης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής (όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά) που χτυπάει τις κατακτήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος, οι οποίες αφορούν εργασιακά δικαιώματα.
Η μήνυση που κατέθεσε το μέλος της ΔΑΚΕ, έρχεται σε αντίθεση, με την ίδια τη φύση του Σωματείου, τους σκοπούς του, τους στόχους του, το ίδιο το καταστατικό του.
Η ΔΑΚΕ, η κυρίαρχη παράταξη στην ΟΛΜΕ, πιστή στην προσπάθεια υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής, πιστή στο να βάζει εμπόδια σε κάθε είδους αγώνα στο χώρο των εκπαιδευτικών, δε θα μπορούσε παρά να έχει στις γραμμές της ανθρώπους, οι οποίοι με κάθε τρόπο προσπαθούν να επιβάλλουν τη «νομιμότητα» όπως αυτοί και οι κυβερνώντες εννοούν!
Αντί για ξεκάθαρη καταδίκη, ο εκλεγμένος της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ, αναφέρθηκε προφορικά και γενικόλογα, ότι δε συμφωνεί με τη στάση της και παράλληλα μας απέστειλε ανακοίνωση της κεντρικής ΔΑΚΕ -ούτε καν της ΔΑΚΕ Κέρκυρας- στην οποία κυνικά αναφέρεται:
«Άλλωστε, η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι η έσχατη λύση για κάθε πολίτη και αφού έχει εξαντλήσει όλα τα υπόλοιπα μέσα επίλυσης διαφορών.»
Η ΔΑΚΕ θεωρεί δηλαδή, ότι είναι λύση η προσφυγή στα δικαστήρια… Απλά η έσχατη… Αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί καταδίκη!

Όσοι καλύπτουν συνδικαλιστικά και πολιτικά την κ. Βουσολίνου έχουν ευθύνη και πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση, καταδικάζοντας τις πρακτικές αυτές και ζητώντας την απόσυρση της μήνυσης.

Με το συλλογικό μας αγώνα, μέσα από τα σωματεία μας, θα δώσουμε μια ακόμα απάντηση σε όλους όσους, είτε με νόμους, είτε με μηνύσεις προσπαθούν να βάλουν στην άκρη το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα!»