Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σήμερα στο Ειρηνοδικείο το καταστατικό του Συλλόγου για το Βίδο

26 Ιουνίου 2020 / 10:04

Πρόεδρος στο προσωρινό Δ.Σ. του Συλλόγου, που αριθμεί 111 μέλη, ο πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων, Γιάννης Κούρκουλος - Αντιπρόεδρος ο πρώην Νομάρχης, Στέφανος Πουλημένος και Γραμματέας ο πρώην αντιδήμαρχος, Γιώργος Ραιδεστινός - Το Σάββατο (27/6) αντιπροσωπεία θα βρεθεί στο Βίδο

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Στο Ειρηνοδικείο Κέρκυρας κατατίθεται σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου, το καταστατικό του Συλλόγου για την Προστασία και ανάδειξη του Βίδο. Με τον τρόπο αυτό αποκτά νομική μορφή και υπόσταση η πρωτοβουλία που πήραν πριν ένα χρόνο πρώην αυτοδιοικητικοί και άλλοι γνωστοί Κερκυραίοι.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Συλλόγου:

«Η Πρωτοβουλία που πήραμε πριν ένα χρόνο για την Προστασία του Βίδο, αποκτά νομική μορφήκαθώς την Παρασκευή 26.06.2020 στις 11 το πρωί,κατατίθεται στο Ειρηνοδικείο Κέρκυρας το καταστατικό μας με την επωνυμία «Σύλλογος για την προστασία και ανάδειξη του Βίδο».

Με 111 πρώτα μέλη,το προσωρινό Δ.Σ.του Συλλόγου συγκροτείται ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γιάννης Κούρκουλος, συνταξιούχος δικηγόρος, πρώην Δήμαρχος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Στέφανος Πουλημένος, δημοσιογράφος, πρώην Νομάρχης
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Γιώργος Ραιδεστινός, εκπαιδευτικός
ΤΑΜΙΑΣ Τατιάνα Σπίγγου, παιδίατρος
ΜΕΛΟΣ  Σωτήρης Μικάλεφ, δικηγόρος, πρώην Δήμαρχος
ΜΕΛΟΣ Παύλος Μεταλληνός, πρώην αντιδήμαρχος
ΜΕΛΟΣ Τρύφωνας Χονδρογιάννης, γεωπόνος

Οι βασικοί στόχοι του Συλλόγου είναι:

- H διαφύλαξη του νησιού ως τόπου ιστορικής μνήμης
- Η διατήρηση του χαρακτήρα του Βίδοωςπνεύμονα της πόλης
- Ηελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση στο Βίδο για όλους
- Η προστασία, ασφάλεια και καθαριότητα του νησιού
- Η επαναλειτουργία του ως χώρου αναψυχής και κατασκηνώσεων
- Η ανοικτή σε όλους πρόσβαση και χρήση του εστιατορίου χωρίς ΚΑΝΕΝΑ αποκλεισμό
- Η αλλαγή της φυσιογνωμίας του Βίδο τα τελευταία τρία χρόνια, η κατάργηση των κατασκηνώσεων, ο αποκλεισμός του νησιού με την κατάργηση των δρομολογίων του δημοτικού καϊκιού καιοι διαπληκτισμοί, ο έμμεσος αποκλεισμός των Κερκυραίων από το νησί, η λογική του privateisland, έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και αντιδράσεις.

Τέλος, η φετινή καθυστέρηση δρομολόγησης του καϊκιού, η περίφραξη των παιδικών κατασκηνώσεων με κοτετσόσυρμα, τα αντιαισθητικά πορτόνια που κλείνουν το δρόμο για την πίσω παραλία, η ασάφεια για το αν θα λειτουργήσουν εστιατόριο και αναψυκτήριο χωρίς περιορισμούς για όλους, δεν είναι καλά σημάδια για την διαχείριση και το μέλλον του νησιού.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου θα επισκεφθεί το Βίδο το Σάββατο 27 Ιουνίου και σύντομα θα αναγγείλουμε τις πρώτες δράσεις μας.