Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνέλευση Ενιαίου Εμπορικού Φορέα: Ζοφερό το μέλλον, «χλιαρή» η συμμετοχή (videos)

Ενιαίος Φορέας
24 Ιουνίου 2020 / 22:19
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απογοητευμένοι έδειξαν οι εκπρόσωποι του εμπορικού, επαγγελματικού κόσμου από τη συμμετοχή στη συνέλευση το απόγευμα της Τετάρτης.

Γενική παραδοχή, ότι τα ζητήματα επιβίωσής τους θα εισακουστούν από την κυβέρνηση, μόνον όταν μετατραπούν σε μαζική κραυγή αγωνίας. Οι προβληματισμοί που εκφράστηκαν έχουν διατυπωθεί ξανά και ξανά, μέσω υπομνημάτων προς τα υπουργεία, συναντήσεων με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους βουλευτές. Ωστόσο, πέρα από την καταγραφή των προβλημάτων, ουδέν.







Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν σε ένα πολύ σκοτεινό χειμώνα, αλλά η αγωνία τους μοιάζει να μην φθάνει στην  κυβέρνηση. Μάλιστα σε μια παρέμβασή του, ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστος Μητσιάλης -εκνευρισμένος, όπως ομολόγησε- επεσήμανε «όσοι δεν βρίσκονται εδώ απόψε, μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει. Αν δεν κατεβούμε στους δρόμους, δεν θα μας ακούσει κανείς». Η συζήτηση, παρόλα ταύτα, ήταν ζωντανή και παραγωγική με τοποθετήσεις από αρκετούς επαγγελματίες. 



Σκοπός της ευρείας αυτής συνέλευσης, είπε ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Παντελής Γιαννούλης, ήταν να ακουστούν οι απόψεις όλων των επαγγελματιών ή να κατατεθούν ως προτάσεις, έτσι ώστε να ενσωματωθούν σε ένα σχέδιο δυναμικών και κυρίως μαζικών δράσεων.
Το "παρών" στη συνέλευση έδωσαν:
- Ο Κώστας Μουζακίτης από την Ιόνιο Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας
- Ο Στράτος Ταγκατίδης από την Εμπορικό Σύλλογο Κέρκυρας
- Ο Βασίλης Βασιλάκης από την ΟΕΒΕΚ και την ΠΟΕΣΕ
- Ο Νίκος Βεργέτης από την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας
- Ο Νίκος Μάμαλος από την Ένωση Λογιστών Κέρκυρας
- Ο Δημήτρης Μούτσος από την AOCTA
- Ο Κίμων Καλοδίκης από το Επιμελητήριο Κέρκυρας
- Ο Σταμάτης Πελάης από τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων
- Η Μυρσίνη Χαραλάμπους από την Λαϊκή Συσπείρωση
- Ο Αλέξανδρος Αλεξάκης, αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Περικλής Κατσαρός της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων, ο Μπάμπης Βούλγαρης της Ένωσης Ξενοδόχων και Δημήτρης Πανιπέρης, της Ένωσης Υπαλλήλων Επίγειας Εξυπηρέτησης Αεροδρομίου.
Ομιλητές ήταν ο Dr. Σπύρος Κουτάγιας Ιατρός Προσθετολόγος και ο Γιώργος Λυκαύγης, τουριστικός αναλυτής. 
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.