Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερημίτης: Το κόλπο γκρόσο με την οσμή σκανδάλων

Δημήτρης Φατήρας
24 Ιουνίου 2020 / 19:52

Γράφει ο Δημήτρης Φατήρας

  Σε συνέχεια της «αβανταδόρικης», ως προς τον υπουργό Γεωργιάδη, «έρευνας του κ.Τέλογλου» πριν λίγες μέρες για τον Ερημίτη, που εμφανίζει την υπόθεση ως «δημοφιλή σειρά», πεδίο «σκληρής διαμάχης επενδυτών, ξένων και ντόπιων δισεκατομμυριούχων» την «κοινωνία διχασμένη» αποκρύπτοντας προκλητικά τις αγωνιώδεις κραυγές της για την προστασία της περιοχής, ακολούθησε το «σόου» με την εμφάνιση της μπουλντόζας και την με τηλεοπτική κάλυψη κατεδάφιση «ερειπίου» στο χώρο του πρώην ναυτικού φυλακίου.

«Το σόου» φιγουράριζε από τη πρώτη στιγμή στο twitter του υπουργού με τον ίδιο να «κομπορρημονεί ναρκισσευόμενος με το κατόρθωμά του».
Το «κόλπο γκρόσο με την οσμή σκανδάλων» συνεχίζει λοιπόν να «όζει», να παράγει σκάνδαλαμε την υποστήριξη των κυβερνήσεων και της διαπλοκής, και θα συνεχίσει ως φαίνεται έτσι μέχρι το τέλος, οποιοδήποτε και αν είναι αυτό.
Σκανδαλώδης η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ, σκάνδαλομε το ΕΣΧΑΔΑ, την πολεοδομική μελέτη, τους συντελεστές δόμησης, τις χωροθετήσεις, η μετατροπή της σύμβασης από δικαίωμα επιφανείας για 99 χρόνια σε εκχώρηση της κυριότητας επί ζημία του Ελληνικού δημοσίου.

Σκανδαλώδης η μεταφορά του ναυτικού οχυρού, παρά τις αντιρρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών του πολεμικού ναυτικού, σκάνδαλο με την υψομετρική μελέτη και την απόπειρα εξαπάτησης του δημοτικού συμβούλιου βόρειας Κέρκυρας. Η «νομοθετική ρύθμιση Γεωργιάδη» και η αφαίρεση συνταγματικά κατοχυρωμένης αρμοδιότητας από τη αυτοδιοίκηση αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της «επένδυσης», η οποία είναι «δομημένη» σε όλα τα παραπάνω «με σύμβαση τύπου μπανανίας» «που ούτε στη Μπουτσουάνα δεν θα μπορούσε να συμβεί».(Ν. Δένδιας)

Πέρα από το «σόου της μπουλντόζα», η κατεδάφιση του εγκαταλειμμένου και ερειπωμένου κτίσματος στο χώρο του μετεγκαταστημένου ναυτικού φυλακίου, η αποψίλωση του περιβάλλοντος χώρου, αποτελεί πρόκληση και προς τη δικαιοσύνη, δεδομένου ότι για το συγκεκριμένο χώρο εκκρεμεί απόφαση του διοικητικού εφετείου η οποία αφοράτον δασικό του χαρακτήρα.
Με ύφος «μαχαλόμαγκα» ανακοινώνει ο υπουργός κ. Γεωργιάδης, ότι «στα μέσα του Ιούλη θα κάνει τα εγκαίνια» (;;; - !!!) Ο λαός μας λέει: «η πτώση από το καβαλημένο καλάμι είναι συνήθως βαρύγδουπη και οδυνηρή…»

Δεν έχει πειστεί ακόμα ο κ. υπουργός ότι ο Κερκυραϊκός λαός δεν την θέλει αυτήντην επένδυση, την παλεύει «με νύχια και με δόντια»,με κάθε νόμιμο μέσο, γιατί (παρά τις όποιες νομοθετικές ρυθμίσεις του) παραμένει απέναντι στη ευρωπαϊκή νομοθεσία για το περιβάλλονδιάτρητη και θα την αποτρέψει; 
Ξεχνάει ότι έχει προσφύγει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια ζητώντας την ακύρωσή της,στο σύνολό της, την ανάδειξη του Ερημίτη σε οικολογικό πάρκο και την απόδοσή του στη δημόσια χρήση;

Ο Ερημίτης είναι δικός μας και θέλουμε να παραμείνει δικός μας, είναι η φυσική μας κληρονομιά, είναι ως έχειτο συγκριτικό μας πλεονέκτημα στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, είναι ο αιμοδότης της οικονομίας μας, είναι ο ζωτικός μας χώρος, είναι η κληρονομιά που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν κ. Γεωργιάδη να κάνει παιγνίδια σ’ αυτό το πεδίο… 
Ας το έχουν υπόψη τους και ο κ. Γεωργιάδης και οι φερόμενοι ως επενδυτές ότι γύρω από τον Ερημίτη, χρόνια τώρα είναι διαμορφωμένη μια ανθρώπινη ασπίδα απροσπέραστη! 

Με το να κάνει τον «ντίλερ» (δέκα μήνες τώρα που είναι υπουργός- ορκισμένος να υπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού) μιας πολυεθνικής σε μια «σκανδαλώδη επένδυση» κόντρα στη θέληση του Κερκυραϊκού λαού (ανάγοντάς την μάλιστα σε «προσωπικό του στοίχημα»)ο Κερκυραϊκός λαός, με το αλάνθαστο κριτήριό, του έχει αρχίζει να τον συνδέει με τα συμφέροντά της… Όπως φαίνεται όμως, σε αυτόν τον δρόμο θέλει να οδηγήσει και τον πρωθυπουργό…Αδιανόητο…

* Ο Δημήτρης Φατήρας είναι πρόεδρος του Συλλόγου «Ερημίτη Πλους»