Επίθεση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας σε Σπύρου με αφορμή τον Γαλιατσάτο και στο... φόντο τον Χρυσοχοΐδη

Επίθεση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας σε Σπύρου με αφορμή τον Γαλιατσάτο και στο... φόντο τον Χρυσοχοΐδη

«Ο κος Σπύρου παριστάνει εκτός από τον υπερασπιστή της κ. Κράτσα και αυτόν της κυβέρνησης, σε μια αδέξια προσπάθειά του να βγει από την αφάνεια...», υπογραμμίζει η Νομαρχιακή Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

24
Ιουνίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Απάντηση στα όσα δήλωσε πρόσφατα για τον πρώην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο -με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Κέρκυρα-, ο επικεφαλής της παράταξης «Ιόνιος Συμμαχία», Σπύρος Σπύρου, έδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 

Ο Σπύρος Σπύρου είχε κατηγορήσει τον επιικεφαλής της  «ΑΝ.Α.Σ.Α.» για αμετροέπεια, ψεύδη και απραξία σχολιάζοντας τη δημόαια τοποθέτηση του Θεόδωρου Γαλιατσάτου, ο οποίος είχε επιτεθεί στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήλθε στην Κέρκυρα για να ταΐσει σανό»...

Η απάντηση, σήμερα Τετάρτη 24 Ιουνίου, της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει ως εξής:

«Δε μας εξέπληξε η δημόσια παρέμβαση του κ. Σπύρου σε ρόλο συνηγόρου του κ. Χρυσοχοΐδη και της κυβέρνησης, μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θ. Γαλιατσάτου.

Η δήλωση του κ. Σπύρου, συνηθισμένη για όσους τον έχουν ζήσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι μια εντελώς αδέξια προσπάθεια να βγει ο ίδιος από την αφάνεια, παριστάνοντας τον υπερασπιστή της αλήθειας και της κυβέρνησης βεβαίως, εκτός από υπερασπιστής της κ. Κράτσα, ρόλο που ασμένως έχει αποδεχθεί.

Εκτός τόπου και χρόνου, όπως πάντα, ανέσυρε όλα τα παλιοκαιρισμένα σλόγκαν του από την ντουλάπα, αυτά που αρέσκεται να επαναλαμβάνει.

Μόνο τη χρεοκοπία της χώρας παρέλειψε να χρεώσει στην περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ και στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί ίσως με την οικονομική ύφεση και τη φτώχεια που ήδη ζούμε και θα τη ζήσουμε ακόμα χειρότερη με την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Λίγο ακόμα και θα μας έλεγε ότι η ΑΝΑΣΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνονται για το σκάνδαλο της κατάρτισης του κ. Βρούτση, για τα δώρα προς τους μιντιάρχες και το φρέσκο χρήμα προς τις ανύπαρκτες ιστοσελίδες και τους φιλικούς της Νέας Δημοκρατίας δημοσιογραφικούς ομίλους, για τα δώρα και τις συμφωνίες προς  τους φίλους τους επιχειρηματίες στην υγεία, για την κατάργηση της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησησης, τον αντι-περιβαλλοντικό νόμο, την οπισθοδρόμηση στην εκπαίδευση. Ίσως και για το προπατορικό αμάρτημα.

Στα συγκεκριμένα στοιχεία, στα οποία αναφέρθηκε με την ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ, Θ. Γαλιατσάτος, φυσικά ξέχασε να αναφερθεί: στη χρηματοδότηση της μετεγκατάστασης του Πυροσβεστικού Σταθμού, στη χρηματοδότηση για εξοπλισμό και οχήματα της Πυροσβεστικής για την Παλιά Πόλη,  στο κτήριο της ΕΛΑΣ στους Αργυράδες, στη δημιουργία του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στις φυλακές. Για τη ταμπακέρα, δηλαδή, κουβέντα.

Δε θα άξιζε τον κόπο να απαντήσει κανείς στη δήλωσή του αυτή, αν δεν έπρεπε να καταδειχτεί η προσπάθεια της δήθεν «ανεξάρτητης» παράταξής του στη συντονισμένη προσπάθεια όλης της κυβέρνησης και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να παραπληροφορήσουν και να αποπροσανατολίσουν για άλλη μια φορά την κοινωνία.

Κι αν δεν επρόκειτο, επίσης, για την προσπάθεια υπεράσπισης ενός υπουργού που ευθύνεται για το μεγαλύτερο όργιο αναίτιας και αδικαιολόγητης βίας κατά ανυποψίαστων πολιτών τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα και στα νησιά στο όνομα της επικοινωνιακής φούσκας «νόμος και τάξη».

Ο εξευτελισμός των αθώων πολιτών, που ξεγυμνώθηκαν, λοιδορήθηκαν, περιπαίχτηκαν, ξυλοφορτώθηκαν από τους ενστόλους με δικές του οδηγίες και διαταγές, θα είναι για πάρα πολλά χρόνια το σήμα κατατεθέν τού πώς αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία και τα δικαιώματα το κόμμα και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Γι’ αυτό θα πει τίποτα ο κ. Σπύρου και η παράταξή του;»