Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εμπρησμό «βλέπουν» στη Δημοτική Αρχή για τη φωτιά στον Χ.Υ.Τ.Α (videos - photos)

ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
22 Ιουνίου 2020 / 23:20

ΤΕΜΠΛΟΝΙ (ΚΕΡΚΥΡΑ). Σε γενική επιφυλακή η Πυροσβεστική, η οποία επιχείρησε με μεγάλες δυνάμεις - Λίγα λεπτά πριν τις 22:00 σχόλασε η τελευταία βάρδια στον Χ.Υ.Τ.Α. και σε λιγότερο από μισή ώρα ξέσπασε η πυρκαγιά - Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής

Updated (23:45)
Σύμφωνα με τον Διοικητή της Π.Υ. Κέρκυρας, Νίκο Κολοβό, η κατάσταση της πυρκαγιάς είναι καλύτερη, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να βρίσκονται σε γενική επιφυλακή.

Η φωτιά δεν πρόκειται να ξεφύγει εκτός του Χ.Υ.Τ.Α., καθώς οριοθετήθηκε, είναι παρ' όλα αυτά πολύ δύσκολο να σβήσει εντελώς, καθώς λόγω και της ύπαρξης πολλών εύφλεκτων υλικών οι αναζωπυρώσεις είναι εξαιρετικά πιθανές.



* το video με τη χρήση drone αναρτήθηκε στη σελίδα dm bikes στο Facebook








Δύσκολη η βραδιά της Δευτέρας 22 Ιουνίου προς Τρίτη 23 του μηνός λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στον Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρεί με σημαντικές δυνάμεις προσπαθώντας να ελέγξει το συντομότερο δυνατό την πυρκαγιά, η οποία έχει ξεσπάσει στο χώρο του δεματοποιητή.





Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις δέκα παρά, αποχώρησε η τελευταία βάρδια από τον Χ.Υ.Τ.Α. και λίγα λεπτά μετά τις δέκα το βράδυ, ξέσπασε η πυρκαγιά. Όλα έγιναν, δηλαδή, σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μισής ώρας από τη στιγμή που έφυγαν και οι τελευταίοι εργαζόμενοι από τον Χ.Υ.Τ.Α.





Στις τάξεις της Δημοτικής Αρχής δεν το κρύβουν ότι έχουν βάσιμες υποψίες ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Στο σημείο βρίσκεται και η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, όπως και άλλα στελέχη της Δημοτικής Αρχής.



Ο κόσμος στο Τεμπλόνι είναι ανάστατος, ενώ η ατμόσφαιρα από τα καιόμενα απορρίμματα είναι, όπως είναι λογικό, αποπνικτική.

Εκτός των δυνάμεων της Π.Υ. στο χώρο του Χ.Υ.Τ.Α. έχουν σπεύσει υδροφόρες, τόσο από την Πολιτική Προστασία του Δήμου, όσο και από αυτήν της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.