Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνελήφθη στη Νότια Κέρκυρα 50χρονος με ευρωπαϊκό ένταλμα για ίδρυση εγκληματικής οργάνωσης

ΕΛ.ΑΣ.
19 Ιουνίου 2020 / 13:37

Σε βάρος του Βούλγαρου, που συνελήφθη, εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ίδρυση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη ανθρωποκτονιών και απαγωγών

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Στη σύλληψη ενός 50χρονου Βούλγαρου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της ιδρυσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη ανθρωποκτονιών και απαγωγών, προχώρησε η Αστυνομική Δ/νση Κέρκυρας.

Σε βάρος του συλληφθέντα, εξάλλου, εκκρεμεί και απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του στη νότια Κέρκυρα βρέθηκαν δυο ασύρματοι, με αποθηκευμένα τα κανάλια της αστυνομίας και του λιμενικού, 8 κινητά τηλέφωνα, 5 ζευγάρια γάντια, ένα όργανο εκτίμησης κοσμημάτων και μια ζυγαριά ακριβείας.

Στην κατοχή του 50χρονου βρέθηκαν πλαστή ταυτότητα και διαβατήριο, ενώ κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία πιστοποιητικών και για παράβαση της νομοθεσίας περί λειτουργίας ερασιτεχνικών και πειραματικών ασυρμάτων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κέρκυρας