Γαλιατσάτος: «Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει», η ΠΙΝ/Κράτσα αρνήθηκε για μια ακόμη φορά την Ιθάκη

Γαλιατσάτος: «Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει», η ΠΙΝ/Κράτσα αρνήθηκε για μια ακόμη φορά την Ιθάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καταψήφισαν οι παρατάξεις της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, την πρόταση της ΑΝΑΣΑ για δημιουργία αθλητικού κέντρου στην Ιθάκη.

13
Ιουνίου / 2020

Ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θεόδωρος Γαλιατσάτος, καυτηριάζει τη στάση της Περιφερειακής Αρχής, η οποία προσφάτως επισκέφθηκε το νησί «για τα μάτια του κόσμου", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Περιφερειάρχης.
Συγκεκριμένα η πρόταση της παρατάξης ήταν να διατεθεί το ποσό που προέρχεται από την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών του έκπτωτου εργολάβου στο έργο του λιμανιού στον Πίσω Αετό, για τη δημιουργία κλειστού αθλητικού κέντρου στο νησί. Η πρόταση, όπως αναφέρει ο Θ. Γαλιατσάτος εντάσσεται στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διπλής νησιωτικότητας που αντιμετωπίζουν τα μικρότερα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Συγκεκριμένα στο σχόλιό του, ο Ι. Γαλιατσάτος, αναφέρει:

"Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει"  η ΠΙΝ/Κράτσα αρνήθηκε για μια ακόμη φορά την Ιθάκη και την στήριξη των αναγκών της.

Η ΑΝΑΣΑ ,όπως είναι γνωστό, εχει ζητήσει πρίν λίγο καιρό την αποκλειστική διάθεση του ποσού των 1,5 εκατ. ευρώ, που προέρχεται από την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών του έκπτωτου εργολάβου στο έργο του λιμανιού στον Πίσω Αετό, στο νησί της Ιθάκης.
Η ΠΙΝ/Κράτσα αρνήθηκε τότε υποσχόμενη αόριστα μεγάλα έργα.

Χθες (12/6) η ΑΝΑΣΑ συγκεκριμενοποίησε στο ΠΣ την πρόταση της και ζήτησε την χρήση των πιστώσεων αυτών για την ανέγερση ενός κλειστού αθλητικού χώρου για τις αθλητικές, πολιτιστικές και κοινωνικές ανάγκες των Ιθακήσιων.

Δυστυχώς η πλειοψηφία Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκη καταψήφισε και αυτή την σημαντική πρόταση, με την ίδια δικαιολογία ότι δηλ. θα φέρουν αργότερα μια δική τους πρόταση!

Έτσι απεδείχθη ότι η επίσκεψη της κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου προχθές στην Ιθάκη ήταν για τα ..μάτια του κόσμου και ουδόλως συγκινήθηκε από τα καυτά προβλήματα του νησιού που ζητούν λύση.

Δυο φορές δυστυχώς, οι σφοδρότεροι πολέμιοι της πρότασης της ΑΝΑΣΑ για το κλειστό αθλητικό κέντρο και την αποκλειστική χρηματοδότηση της Ιθάκης υπήρξαν αυτοί που θα έπρεπε να την αγκαλιάσουν και να την υλοποιήσουν: ο έπαρχος κ. Λιβιτσάνης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τραυλός , ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Σπανός , η "δυνατή ομάδα" όπως αυτοονομάστηκαν!

Η ΑΝΑΣΑ εργάστηκε με σεβασμό απέναντι στις ανάγκες της Ιθάκης και γενικότερα των μικρών νησιών και συνεχίζει να το πράττει με συνέπεια και τώρα.

Η αντιμετώπιση της διπλής νησιωτικότητας που αντιμετωπίζουν τα μικρότερα νησιά της ΠΙΝ ειναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος της και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόταση για το κλειστό αθλητικό κέντρο στην Ιθάκη.

Για την ιστορία, την πρόταση της ΑΝΑΣΑ υπερψήφισαν επίσης οι παρατάξεις της ΛΑ.ΣΥ, του Ανυπότακτου Ιονίου και της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια.