Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαχειμάρης: «Η μαγεία της θετικής σκέψης δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις»

Μαχειμάρης Γιώργος
12 Ιουνίου 2020 / 17:05

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ). Ανοικτή επιστολή του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργου Μαχειμάρη και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και προέδρου της δημοτικής επιτροπής παιδείας, Παναγιώτη Παπαδάτου, ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

Επί λέξει:

«Η μαγεία της θετικής σκέψης δίνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Αγαπητά μας παιδιά,

Με πολλή αγάπη και ειλικρίνεια θέλουμε σήμερα να ενώσουμε –δίπλα στη δικαιολογημένη αγωνία και την επίπονη προσπάθειά σας - τίς ευχές μας και όλων των μελών του Δημοτικού μας Συμβουλίου, για καλή επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις, σε όλους  τούς μαθητές και τις μαθήτριες πού συμμετέχουν σε αυτές. Φτάσατε ως εδώ, δείχνοντας δύναμη και αντοχή, κόντρα σε συνεχείς αλλαγές, δυσκολίες και εμπόδια.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μία εκπαιδευτική δοκιμασία ανάλογη με αυτές που τόσα χρόνια έχετε αντιμετωπίσει στη σχολική σας διαδρομή, συνεπώς, είναι οικεία και όχι κάτι πρωτόγνωρο.

Το μυστικό, για να έχει η προσπάθεια σας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, θα μπορούσαμε να πούμε, είναι να συμμετέχετε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με τη «μαγεία της θετικής σκέψης», η οποία είναι βέβαιο πως μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε την κάθε δυσκολία στη ζωή μας με μυαλό διαυγές,νηφάλιο,
με ψυχική δύναμη, ορθή κρίση και ασφαλώς, με αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και με όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος.

Απομακρύνετε λοιπόν κάθε τι που σας «στρεσάρει» και νοιώστε δυνατοί από  την αγάπη και την έννοια που σας περιβάλουν οι δικοί σας άνθρωποι, αλλά και από την προετοιμασία που έχετε κάνει. Οι γονείς σας, οι καθηγητές σας είναι δίπλα σας, μοιράζονται τις αγωνίες, το άγχος σας, σας  στηρίζουν σωστά και σας βοηθούν.

Αγαπητά μας παιδιά,

«ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ» και η ζωή δε σταματά στα όποια αποτελέσματα των εξετάσεων. Νέες κορυφές και προκλήσεις θα γεννιούνται διαρκώς στο δρόμο της ζωής σας και θα σας καλούν σε αγώνα έντιμο, ευγενή και προσηλωμένο στο στόχο σας.

Να θυμάστε πως η κάθε μια και ο κάθε ένας από σας έχει μια μοναδική πορεία , όπως μοναδικός είναι και ο ίδιος. Κι η κοινωνία μας, ο τόπος μας, σας έχει ανάγκη όλους. 

Χρειάζεται τον  ενθουσιασμό σας, τις ιδέες σας, την προοπτική σας, με τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, την επινόηση και την επιχειρηματικότητα, που καμιά εξέταση δεν μπορεί να αποκαλύψει. Είναι ικανότητες που θα εξελιχθούν μέσα στο χρόνο με την ωρίμανση τους «.Εμπιστευτείτε λοιπόν όλα τα βήματα σας. Κατά κάποιο τρόπο σας οδηγούν στο μέλλον» έλεγε ο Στηβ Τζομπς.

Στους γονείς σας , που πάντα στέκονται προστατευτικά και υποστηρικτικά στο πλευρό σας, εύχομαι δύναμη και κουράγιο και το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας να είναι θετικό για την τοπική κοινωνία και το ευ ζην όλων μας.

Ως Δημοτική Αρχή  παραμένουμε συνεπείς στην υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της παιδείας και του δημόσιου σχολείου και προγραμματίζουμε αρκετές παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων  του Δήμου μας σε συνεργασία πάντα με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ελπίζουμε στο μέλλον να παγιωθεί ένα σταθερό και αξιόπιστο σύστημα Παιδείας με ίσες ευκαιρίες για όλους, με πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. σύγχρονα, οργανωμένα, λειτουργικά, που θα δίνουν πτυχία με αξία και αντίκρισμα στην πραγματική ζωή.

Καλή δύναμη κι επιτυχία σε όλους. Στις εξετάσεις της δικής μας  αγάπης  παίρνετε πάντα άριστα με τόνο.   

Η σκέψη και οι ευχές όλων μας σας συνοδεύουν».