Επιχείρηση «λίφτινγκ» του Βίδο: Ξεκίνησαν οι εργασίες (video-photos)

ΚΕΡΚΥΡΑ. V-day θα μπορούσε να αποκαλέσει κανείς τη σημερινή μέρα στο Βίδο.

12
Ιουνίου / 2020

Υπό τον γενικό συντονισμό του εντεταλμένου συμβούλου Σπύρου Νεράντζη, 16 συνολικά φορτηγά και μηχανήματα φορτώθηκαν από τις 8 το πρωί σε ειδικό φερι-μποτ με προορισμό το νησί. 
Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, η Υπηρεσία Καθαριότητας, η Δ.Ε. Κέρκυρας, η Πολιτική Προστασία, Πυροσβεστική, εργολάβοι και εθελοντές, έβαλαν μπροστά τις μηχανές για την αναδιοργάνωση, ανάδειξη και ευπρεπισμό του νησιού.  Άρχισαν οι εργασίες περίφραξης για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, οι καθαρισμοί, η απομάκρυνση παλιών υλικών και ογκωδών αντικειμένων. Το πλάνο συμπεριλαμβάνει αντικατάσταση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, επισκευή του μονοπατιού από κυβόλιθους που οδηγεί στο Σέρβικο Μαυσωλείο, ακόμα και την επισκευή της παλιάς πέργκολας στην πίσω παραλία. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Εκτιμάται ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σε μία περίπου εβδομάδα, οπότε θα είναι και λειτουργικές οι εγκαταστάσεις της Δημιουργικής Απασχόλησης.
Μιλώντας στο enimerosi. com, o Σπύρος Νεράντζης τόνισε το εξαιρετικό κλίμα συντονισμού μεταξύ όλων των εργασιών, όπως επίσης και την εκπληκτική διάθεση για συνεργασία που έδειξαν οι υπάλληλοι του Δήμου σε ότι τους ζητήθηκε.     

Βίντεο - φωτογραφίες: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/Σπύρος Μυλωνίδης

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ