Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομάδες επιφυλακής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας εκπαιδεύονται στην πυροπροστασία

Πυροπροστασία
09 Ιουνίου 2020 / 16:22

Δράσεις ενημέρωσης-εκπαίδευσης των ομάδων επιφυλακής δημοτών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας σε θέματα πυροπροστασίας

Εκτενή ενημέρωση – εκπαίδευση  για την πυροπροστασία στις ομάδες επιφυλακής δημοτών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας πραγματοπούν αυτό το διάστημα υπεύθυνοι και υπάλληλοι του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ήδη έχουν γίνει ενημερωτικά σεμινάρια στο Βιρό, τις Κουραμάδες, Βαρυπατάδες, Καλαφατιώνες, στο Σπαρτύλα, στην Κάτω Κορακιάνα και στο σύνολο των ομάδων επιφυλακής όλων των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Φαιάκων. Επίσης, ενημέρωση έγινε στις Μπενίτσες με τη συμμετοχή των ομάδων επιφυλακής των Κοινοτήτων Σταυρού, Αγίων Δέκα και Γαστουρίου. Το Δήμο εκπροσωπεί ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας Χάρης Γιώτης. 


  Χάρης Γιώτης



  Νίκος Κολοβός


Στις ενημερωτικές αυτές δράσεις αδιάλειπτη είναι η παρουσία του Διοικητή της Π.Υ. Νομού Κέρκυρας κ. Νίκου Κολοβού αλλά και του κ. Νίκου Αυλωνίτη, Διοικητή Α' Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας οι οποίοι με την πλούσια εμπειρία και γνώση τους ενημερώνουν εκτενώς και εκπαιδεύουν τα μέλη των ομάδων επιφυλακής.  Εκ μέρους του Δήμου ενημέρωση-εκπαίδευση πραγματοποιεί η κ. Μαρία Δημέγγελη, Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.

Οι ενημερώσεις συνεχίζονται στη Δημοτική Ενότητα Αχιλλείων στο σύνολο των Κοινοτήτων. Προβλέπονται ενημερώσεις στους Καστελλάνους Μέσης, Κυνοπιάστες, Άγιο Προκόπιο, Άνω και Κάτω Γαρούνα ενώ σημειώνεται ότι θα γίνουν σε όλες τις Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
 
  Βιρός