Πανελλαδική πανεκπαιδευτική απεργιακή κινητοποίηση στις 9 Ιουνίου

Πανελλαδική πανεκπαιδευτική απεργιακή κινητοποίηση στις 9 Ιουνίου

ξανά στους δρόμους για τα αιτήματά τους οι εκπαιδευτικοί της Κέρκυρας (φωτό αρχείου / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Η ΕΛΜΕ & ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας, στο πλαίσιο των απεργιακών δράσεων σε όλη τη χώρα, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 9 Ιουνίου στις 12:00 στα Λύκεια

04
Ιουνίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με ανακοίνωσή τους, τόσο η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, όσο και ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας, καλούν σε απεργιακή κινητοποίηση για την προσεχη Τρίτη 9 Ιονυίου, στις 12:00, στα Λύκεια, όλους τους εκπαιδευτικούς.

Η συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο των πανελλαδικών απεργιακών δράσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, στην οποία επεξηγούνται και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, έχει ως εξής:

«ΤΡΙΤΗ 9 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΩ:

Γιατί η Κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση ένα ακόμη αντιδραστικό – αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο, κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα των προηγούμενων κυβερνήσεων που τσακίζουν τα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα.

Γιατί με το πολυνομοσχέδιο, αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα σε 25 παιδιά όταν οι ίδιες οι εξελίξεις και εν μέσω πανδημίας δικαιώνουν το αίτημα για 15 παιδιά σε Νηπιαγωγείο και Α-Β Δημοτικού και 20 στις υπόλοιπες. Κάθε άλλη ρύθμιση είναι επικίνδυνη τόσο για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών όσο και για τα μορφωτικά δικαιώματα.

Γιατί η αντιδραστική Τράπεζα Θεμάτων μετατρέπει το σχολείο σε μια εξοντωτική «εξεταστική αρένα» και τη ζωή του μαθητή, λάστιχο. Η εφαρμογή της το 2014, έδιωξε από τα σχολεία τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, η οποία θα ματώσει οικονομικά προκειμένου να καταφέρει να μορφώσει τα παιδιά της.

Γιατί είμαι ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στο περιεχόμενο του Σχολείου, με την εισαγωγή του μαθήματος των Αγγλικών από το Νηπιαγωγείο -παρόλο που η επιστημονική κοινότητα το απορρίπτει ως απαράδεκτο-, τα «εργαστήρια δεξιοτήτων», αντί να ενισχύεται η ολόπλευρη μόρφωση ώστε να μπορούν να καλλιεργηθούν οι διάφορες ικανότητες των μαθητών.

Γιατί ΤΩΡΑ είναι αναγκαία η μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Να μην παγιωθεί ο νόμος «σφαγείο» των αναπληρωτών, ο ν. Γαβρόγλου, που οδηγεί στο συνεχές κυνήγι προσόντων, που τσακίζει την προϋπηρεσία και εισάγει νέες τιμωρητικές διατάξεις.

Γιατί η «αριστεία» τους, αφορά τους λίγους, οδηγεί στην ακόμα μεγαλύτερη κατηγοριοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων.

Γιατί το «αποκεντρωμένο» σχολείο σημαίνει το ολοκληρωτικό πέρασμά του στους Δήμους, δηλαδή χειροτέρευση των όρων λειτουργίας των σχολείων αλλά και των εργασιακών μας σχέσεων.

Γιατί η αξιολόγηση θέλει τον εκπαιδευτικό να υλοποιεί όλες τις παραπάνω κατευθύνσεις! Να δουλεύει για την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας, να ψάχνει οικονομικούς πόρους για το σχολείο, να κρίνεται από τις επιδόσεις των μαθητών και την οικονομική συνδρομή των γονιών.

Γιατί δε δέχομαι να γίνω γρανάζι στα σχέδια της Κυβέρνησης να βάλει κάμερες στις
αίθουσες, να παγιωθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Γιατί θέλω να προστατεύσω την παιδαγωγική σχέση με τους μαθητές μου, αλλά και τα προσωπικά μας δεδομένα. Η σχολική τάξη δεν είναι ριάλιτι!

Γιατί η Κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων! Κρύβεται και δεν παίρνει κανένα μέτρο (μονιμοποίηση καθαριστριών, αναλώσιμα, κλπ) βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, μετατρέποντας την κρατική ευθύνη σε ατομική!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΗΔΗ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ! ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ, ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Για μια ζωή με δικαιώματα! Να καταργηθούν τώρα όλες οι ΠΝΠ και οι αντιλαϊκοί νόμοι που πάρθηκαν εν μέσω πανδημίας!

Απεργώ και συμμετέχω στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια γιατί εκεί είναι η δύναμή μου!

Ό,τι έχουμε καταφέρει το έχουμε πετύχει με τους αγώνες μας. Το αποδείξαμε με τα μαχητικά συλλαλητήρια τόσο μέσα στην πανδημία όσο και στη συνέχεια. Το αποδείξαμε με την σχεδόν καθολική άρνηση των σχολείων να τοποθετήσουν κάμερες μέσα στην τάξη.

Η απόσυρση κάποιων διατάξεων, π.χ. ηλικιακό όριο στα ΕΠΑΛ, έγιναν κάτω από τη δική μας πίεση. Κανένας εφησυχασμός! «Ο λύκος τη τρίχα αλλάζει, το χούι δεν αλλάζει!» Θα επανέλθουν σε νέα νομοσχέδια στο μέλλον. Θα απαντήσουμε ξανά πιο μαζικά και δυναμικά!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΙΟΥΝΗ & ΣΤHN ΑΠΕΡΓΙΑΚH ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣH ! ΣΤΙΣ 12 μ.μ. ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ»

Η αντίστοιχη ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Κέρκυρας αναφέρει:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας καλεί τα μέλη του συλλόγου μας σε αγωνιστική πανκινητοποίηση με στόχο την ανατροπή των βάναυσων αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του ΥΠΑΙΘ.

Συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις του σωματείου μας και του κλάδου γιατί δεν αποδεχόμαστε τα σχέδια του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης της Ν. Δ.  να βάλει κάμερες στις αίθουσες και να παγιωθεί η εξ αποστάσεως επικοινωνία «εκπαίδευση». Θέλουμε να προστατεύσουμε την παιδαγωγική σχέση με τους μαθητές μας, αλλά και τα προσωπικά μας δεδομένα. Η σχολική τάξη και η διδασκαλία δεν είναι ριάλιτι!

Αντιδρούμε στην ψήφιση ενός ακόμη αντιδραστικού – αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση της Ν. Δ., συνέχεια των αντιδραστικών νόμων προηγούμενων κυβερνήσεων που τσακίζουν τα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα.

Με το πολυνομοσχέδιο, αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα σε 25 παιδιά όταν οι ίδιες οι εξελίξεις και εν μέσω πανδημίας δικαιώνουν το αίτημα για 15 παιδιά σε Νηπιαγωγείο και Α-Β Δημοτικού και 20 στις υπόλοιπες τάξεις. Κάθε άλλη ρύθμιση είναι επικίνδυνη τόσο για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών όσο και για τα μορφωτικά δικαιώματα.

Η αντιδραστική Τράπεζα Θεμάτων μετατρέπει το σχολείο σε μια εξοντωτική «εξεταστική αρένα» και τη ζωή του μαθητή σε λάστιχο. Έτσι οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση γίνονται ακόμα πιο έντονοι, αφού η λαϊκή οικογένεια θα ματώσει οικονομικά προκειμένου να καταφέρει να μορφώσει τα παιδιά της.

Είμαστε αντίθετοι στις αντιδραστικές αλλαγές στο περιεχόμενο του Σχολείου, με την εισαγωγή του μαθήματος των Αγγλικών από το Νηπιαγωγείο, τα «εργαστήρια δεξιοτήτων», αντί να ενισχύεται η ολόπλευρη μόρφωση ώστε να μπορούν να καλλιεργηθούν οι διάφορες ικανότητες των μαθητών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ μαζικούς μόνιμους διορισμούς/ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία. Να μην παγιωθεί ο νόμος «σφαγείο» (Γαβρόγλου) των αναπληρωτών, που οδηγεί στο συνεχές κυνήγι προσόντων, που τσακίζει την προϋπηρεσία και εισάγει νέες τιμωρητικές διατάξεις.

Η «αριστεία» που επαγγέλλεται η κυβέρνηση της Ν. Δ. και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αφορά τους λίγους και ταξικά ευνοημένους και οδηγεί στην ακόμα μεγαλύτερη κατηγοριοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων.

Το «αποκεντρωμένο» σχολείο  που διαφημίζουν (ΥΠΑΙΘ & κυβέρνηση) σημαίνει το ολοκληρωτικό πέρασμα του Δημόσιου Σχολείου στους Δήμους, δηλαδή χειροτέρευση των όρων λειτουργίας των σχολείων αλλά και των εργασιακών μας σχέσεων.

Η αντιδραστική αξιολόγηση που θεσμοθετούν θέλει τον εκπαιδευτικό να υλοποιεί όλες τις παραπάνω κατευθύνσεις! Να δουλεύει για την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας, να ψάχνει οικονομικούς πόρους για το σχολείο, να κρίνεται από τις επιδόσεις των μαθητών και την οικονομική συνδρομή των γονιών.
Η κυβέρνηση της Ν. Δ. δεν αναλαμβάνει  την ευθύνη για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων! Κρύβεται και δεν παίρνει κανένα μέτρο (μονιμοποίηση καθαριστριών, αναλώσιμα, κ.λπ.) βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΗΔΗ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ! ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ, ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Για μια ζωή αξιοβίωτη με δικαιώματα! Να καταργηθούν τώρα όλες οι Π. Ν. Π. και οι αντιλαϊκοί νόμοι που πάρθηκαν εν μέσω πανδημίας!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις παραστάσεις διαμαρτυρίας,  συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια γιατί εκεί είναι η δύναμή μας!

Ό,τι έχουμε καταφέρει το έχουμε πετύχει με τους αγώνες μας. Το αποδείξαμε με τα μαχητικά συλλαλητήρια τόσο μέσα στην πανδημία όσο και στη συνέχεια. Το αποδείξαμε με την σχεδόν καθολική άρνηση των σχολείων να τοποθετήσουν κάμερες μέσα στην τάξη.

Η απόσυρση κάποιων διατάξεων, π.χ. ηλικιακό όριο στα ΕΠΑΛ, έγιναν κάτω από τη δική μας πίεση. Κανένας εφησυχασμός!

Στο πλαίσιο αυτό το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας προκηρύσσει επιπλέον τρίωρη (διευκολυντική) στάση εργασίας από 08:00 έως 10:45 (τρεις πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου εργασίας των σχολείων και νηπιαγωγείων) επιπρόσθετα της τρίωρης στάσης εργασίας που έχει προκηρυχθεί από το Δ. Σ. της ΔΟΕ (από 10:45 έως 14:00) για την ΤΡΙΤΗ 9 Ιουνίου 2020 καθιστώντας την ημέρα αυτή ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤHN ΑΠΕΡΓΙΑΚH ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣH
ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ»